18. september 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinn-Helsnki tunneli tasuvusanalüüs valmib veebruariks 2015

Kahe linna vaheline püsiühendus võimaldab, kiiremat ja turvalisemat reisijate- ja kaubavedu vedu üle lahe. See annab uusi võimalusi nii Eestile, Soomele ja tervele Skandinaaviale.

"Helsingi-Tallinna tunneli teostatavusuuring on väga huvitav ülesanne. Uus aspekt uuringus on see, et lisaks traditsioonilisele tasuvusarvutustele võetakse arvesse ka laiemas pildis sotsiaal-majanduslike mõjusid kahe linna ja riigi majandusele ja konkurentsivõimele," rääkis Sweco keskkonnaehituse juhataja Juho Siipo.

Teostatavusanalüüsi läbiviija Sweco on kaasanud mitmeid munitsipaalvaldkonna ekspertrühmi.

Esialgne aruanne ühendab ka kõik varasemates aruannetes toodud materjale, mille alusel määratakse kindlaks tehnilised lahendused. Rõhuasetus on tunneli ühenduse funktsionaalsusel ja transpordivajaduste lahenduse otsimisel, samuti tunneli laiemal ühiskondlikul mõjul projekti teostumisel.

Tasuvusuuring valmib veebruaris 2015.

Ehitusuudised.ee toetajad:
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785