18. august 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Hendrik Voll: sisekliimat ei osata veel väärtustada

„Kahjuks valitseb Eestis endiselt veel üsna suur teadmatus, et hoone hea sisekliima mõjutab inimese tervist ja produktiivsust väga suurel määral,“ rääkis Tallinna Tehnikaülikooli professor Hendrik Voll ajakirjal Ehitaja augustikuu numbrile.

Ta õpetab Tallinna Tehnikaülikoolis nii insenere kui ka arhitekte ning kunstiakadeemias ja Tallinna Tehnikakõrgkoolis arhitekte. Hendrik Volli tegevuse üks eesmärke on  parandada arhitektide ja inseneride omavahelist koostööd.

„Päevavalgus pole inseneridele muud kui puhas energia – otsene ja hajus kiirgus, arhitektidele on see aga huvitav siseinterjööri element.“

„Kütte- ja ventilatsiooniinsenerid peaksid olema arhitektide “paremaks käeks” juba hoone kavandamise faasis ning siin on Eestis kindlasti veel suur samm edasi liikuda. Meie rajatud laboreid ei julgenud arhitektid kohe omaks võtta, aga nüüd on hakanud järjest enam ka tegevarhitektid siin käima. Säärane areng annab lootust.“

„Hea sisekliimaga hoone sünni juures peavad kõik osapooled üksteise pädevust aktsepteerima, sest vaid koostöö viib tulemuseni,” leidis Voll.

Loe pikemalt augustikuu Ehitajast.

Telli ajakiri Ehitaja .

Autor: Ehitusuudised.ee toimetus

Ehitusuudised.ee toetajad:
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785