7. august 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Profispordist kinnisvaraärisse

Endine profisportlane Leanika Järve müüs äsja ühele turu suuremale tegijale Uus Maale osa oma värskest ettevõttest Epicenter Kinnisvara. Omapäi asjatamise jaks sai otsa.

Järve tõi keset masu Eestisse frantsiisina suure büroo RE/MAX, mille lepingu lõppedes asutas 2012. aastal enda firma Epicenter Kinnisvara, kirjutab Äripäeva 14. augusti ajakiri Kinnisvara. Viimase ostis tänavu suvel siin üks turu suuremaid tegijaid, Uus Maa Kinnisvarabüroo.

Küsimustele vastab Leanika Järve.

Kas profisportlase taust aitab ärimaailmas läbi lüüa?Kindlasti, sest distsipliini ja järjekindlust nõuab nii sport kui ka eraettevõtlus. Bodyfitness on väga raske ala, mis vajab nii rutiini kui ka tahtejõudu. Kui mul täna tuleb isu veini kõrvale juustu näksida, siis saan seda teha. Profisportlasena ma seda lubada ei saanud. Sel ajal oli mul trennist vaba vaid üks päev nädalas.

Miks sa loobusid profispordist?

Eesti karikaid võitsin lihtsalt, aga Euroopa võistlustel nägin, et naised olid seal ennast päris suureks "pumbanud", seda oli minu jaoks palju. Olen mõttemaailmalt pigem naiselik.

Kuidas jõudsid kinnisvaraärisse?Enne kinnisvaraärisse jõudmist müüsin laste mänguväljakuid. Registreerisin oma firma Leetu, sest mulle tundus, et Leedu on Eestist veidi arengult maas ja seal alles hakkavad arendajad mõistma, kui oluline on uusarenduste juurde ka laste mänguväljak rajada. Hakkasin Leetu importima Eesti, Poola ja Hispaania mänguväljakuid.

Raske oli alguses. Pidin olude sunnil vahel ka oma toona 3aastased kaksikud Leetu kohtumistele kaasa võtma. Istusin õhtul lastega bussi peale, nad magasid öö bussis ja siis järgmisel päeval olid minuga kõikidel ärikohtumistel kaasas. Aga see ettevõtlusvaldkond oli selline, et minu lapsi ärikohtumistel ei pandudki väga pahaks.

2007. aastal otsustasin Leedus minna kinnisvaramessile.

Alguses ei tahetud minu mänguväljakute firmat üldse messile lastagi, aga rääkisin nad ära, et minu põhikliendid on ehitajad ja arendajad. Minu vastas stendis sattus olema RE/MAX Baltics, mis haldas tegevusi kogu Baltikumis ja peakorter oli sel ajal Leedus. Peale nendega kohtumisi otsustasin tuua selle firma Eestisse, hulljulgena keset masu.

Kuidas konkurendid teile kui uustulnukale reageerisid?Teised kinnisvarainimesed mõtlesid, et ma ei ole normaalne, keset masu uue kinnisvarafirmaga turule tulla. Minu osaline tugevus tuligi sellest, et ma alguses kinnisvaraärist väga palju ei teadnud.

Vaatamata sellele, et meie teed lahku läksid, olid sellel firmal väga head koolitused. Hakkasin aru saama, missuguseid koolitusi on võimalik kinnisvaraturul saada. Mujal maailmas on maakleriteenus oluliselt populaarsem kui Eestis. Välismaal on igaühel oma kindel maakler kogu eluks. Maaklerid on registreeritud ja litsentseeritud ning andmebaasis. Seal on korralikud koolitused, et litsentsi üldse saada ja see loob klientidele turvatunde. Meil on selleni veel pikk tee käia.

Loe täispikka intervjuud Äripäeva uudisteportaalist.

Autor: Annika Matson Rivo Sarapik

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785