5. august 2014

TREV-2: surve marginaalidele jätkub 

Eesti taristuehituskontserni TREV-2 Grupi käive oli tänavu aasta teises kvartalis auditeerimata andmetel 16,5 miljonit eurot, teise kvartali puhaskasum oli 0,7 miljonit eurot. 

TREV-2 Grupi finantsjuhi Rein Rätsepa sõnul oli kontserni teise kvartali käive mullu sama perioodiga võrreldes 34 protsenti väiksem.

“Sarnaselt esimese kvartali tulemusega ei kajastu grupi tulemustes enam sügisel müüdud üldehitustööde tütarettevõtte näitajad ning teisalt EL-i eelarveperioodi vahetuse tõttu kahanenud mahud keskkonnaehituses,” lausus Rätsep. 

 Esimese poolaasta kokkuvõttes oli TREV-2 Grupi käive 22,7 miljonit eurot. Rein Rätsepa sõnul on grupi põhitegevusalal ehk teedeehitusega seotud tööde maht kasvanud esimesel poolaastal aasta varasemaga võrreldes 19 protsenti. Eelmise aasta teises kvartalis teenis grupp 1,1 miljonit eurot puhaskasumit. Ligi pool käibest jääb kolmandasse kvartalisse

“Tulenevalt meie tegevuse sesoonsusest jääb ligi pool aastakäibest kolmandasse kvartalisse,” ütles Rätsep. “Poolaasta tulemused tervikuna ületavad meie ootusi, küll aga võib arvata, et teine poolaasta tuleb prognoositust mõnevõrra keerulisem, kuna surve marginaalidele on tuntav.”Pooled tütarfirmad müüdud.

Mullu novembris müüs TREV-2 Grupp üldehitusega tegeleva tütarfirma TREV-2 Ehituse OÜ, käesoleva aasta juunis müüdi AS Ropka Liiv. Võrreldes aasta varasemaga on kontserni kuuluvate ettevõtete arv alanenud neljateistkümnelt seitsmele. 

 TREV-2 Grupp on Eesti taristuobjektidele ja rajatistele keskendunud ehitusettevõtete kontsern. Grupi ettevõtetes töötab kokku ligi 500 inimest, kontserni eelmise aasta käive oli 103 miljonit eurot ja puhaskasum 4 miljonit eurot.ireldus e lead uudise kireldus e lead uudise kireldus e lead uudise kireldus e lead.

Autor: Ehitusuudised.ee toimetus

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785
Hannes RummReklaamimüügi projektijuhtTel: 518 4688