1. juuli 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Selgusid Betooniühingu  üliõpilaspreemiate laureaadid

Eesti Betooniühing andis välja oma üliõpilaspreemiad, mis on loodud betooni ja betoonehitust käsitleva õppetöö edendamiseks ja tulemusrikkamaks muutmiseks.

Betooniühingu preemiate saajad valitakse välja Eesti kõrgkoolide betoonialaste lõputööde hulgast. Veiko Zovo – TTÜ ehitusteaduskonna tööstus- ja tsiviilehituse eriala magistritöö  „Betoonkonstruktsioonide väsimusarvutus 3,6 MW tuulegeneraatori vundamendi näitel”.

Juhendaja: TTÜ lektor Johannes Pello. 

 

Martin Truuts – TTÜ ehitusteaduskonna ehitustehnika eriala magistritöö „Lainete ja liikuva jääga koormatud elektrituuliku vundamendi arvutamine 30 meetri sügavuses meres”.

Juhendaja: TTÜ lektor Johannes Pello. 

 

Aleksandr Tsõgankov – TTÜ ehitusteaduskonna ehitustehnika eriala magistritöö „Erinevate jäitevastaste soolade mõju betooni külmakindlusele”.

Juhendaja: TTÜ lektor Tanel Tuisk. 

 

„Tänavu on Betooniühingu preemia saajad teinud eriti tugevad lõputööd, tõeliselt insenerlikud tööd, mis on teemalt aktuaalsed ja ka sisult tugevad,” ütles Eesti Betooniühingu juhatuse esimees Kalle Suitslepp.

„Betoonehitus on moodne ja kiireid muutusi läbi elav väga lai ehitusvaldkond, kus uurimist vajavaid teemasid on palju. Soovime oma preemiatega akadeemilisi ringkondi enam betooniga seotud valdkondade uurimisse kaasata,” lisas Suitslepp.

 Käesoleval aastal osalesid üliõpilaspreemite jagamisel ka kaks Eesti Maaülikoolis kaitstud tugevat lõputööd, mis käsitlesid klaassarrustega armeeritud silluste mehaanilisi omadusi (Martin Jõgi) ja büroohoonete vahe- ja katuslagede kandekonstruktsioonide maksumuste võrdlust (Aleksandr Muhhin). Eesti Betooniühingu üliõpilaspreemiate pidulik kätteandmine toimus Tallinna Tehnikaülikooli ehitusteaduskonna lõpuaktusel. Preemiad andis üle Eesti Betooniühingu juhatuse esimees Kalle Suitslepp. Tänavu anti Eesti Betooniühingu üliõpilaspreemiad välja kaheksandat korda. Eesti Betooniühing (asut. 2004. a.)  on betooni kui kodumaise ehitusmaterjali kasutamist edendav ühing, kuhu kuulub 48 ettevõtet, organisatsiooni ja eraisikut.

Autor: Ehitusuudised.ee toimetus

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785