Autorid: Äripäev, Редакция специальных проектов Äripäev • 26. juuni 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti Energia müüb oma ehitusettevõtte Leonhard Weissile

Eesti Energia ja Leonhard Weiss Baltic Holding sõlmisid täna lepingu Eesti Energia elektri- ja sidevõrke ehitava tütarettevõtte Võrguehitus müügiks Leonhard Weissile.

Põlevkiviärile keskenduv Eesti Energia teenib Võrguehituse müügiga 7 miljonit eurot, teatas ettevõte.

Võrguehituse uueks omanikuks saab Saksa suurettevõtte Leonhard Weiss tütarühing Leonhard Weiss Baltic Holding OÜ, mis on 2011. aastast tegelnud Eestis raudtee-ehituse ja hooldusega ning pakub ka Saksamaal ehitusteenuseid.

“Põlevkivitööstuse arendamisele pühendunud Eesti Energia jaoks on otstarbekas kõrvaltegevustest loobuda,” selgitas tehingu tagamaad Eesti Energia juhatuse esimees Sandor Liive. “Võrguehitus seevastu vajab omanikku, kelle põhitähelepanu on just võrkude projekteerimise ja ehitamise valdkonnas. Meil õnnestuski seesugune uus omanik leida, mistõttu loodame, et Võrguehituse edasisel arengul on head väljavaated,“ sõnas Eesti Energia juhatuse esimees Sandor Liive.

Võrguehituse omaniku vahetus enamikule ettevõtte ligi 300 töötajast olulisi muudatusi kaasa ei too, lisas Eesti Energia. Töölepingud lähevad üle uuele omanikule muutmata kujul, kuna ettevõte müüakse tervikuna.

Eesti Energia Võrguehituse AS pakub terviklahendusi ja üksikprojekte elektri-ja sidevõrkude rajamiseks ning korrashoiuks alates projekteerimisest ja maa kasutusõiguse lepingute sõlmimisest kuni ehitamise ja hoolduseni. Ettevõttes töötab 269 töötajat.

Leonhard Weiss Baltic Holding OÜ on 1900. aastal loodud Saksamaa perefirma Leonhard Weissi Balti haru, mis tegeleb Eestis alates 2011. aastast raudtee ehituse ja hooldusega ning pakub kodumaal ka erinevaid ehitusteenuseid. Kontsernis on kokku 3833 töötajat, kellest 250 asuvad Eestis.

Tehing viiakse lõpuni peale tingimuste saabumist, kaasa arvatud koondumisloa saamine Eesti Konkurentsiametilt.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785