Pertens: töötaja ei tohi sundida tööandjat seadust rikkuma

Restor ASi juht Arsi Kook möönis Äripäevale, et teinekord on ettevõtja keerulises olukorras, sest tööd otsivad inimese küsivad ise ümbrikupalka. Lemminkäinen ASi juhi Sven Pertensi hinnangul tuleks sellised töötajad välja vahetada.

„Meie ettevõttes selliseid probleeme pole. Ja kui ettevõttes on töötajad, kes küsivad ümbrikupalka, siis tuleks need töötajad lihtsalt ringi vahetada, niisama lihtne see ongi,“ rääkis Pertens.

Sellel, miks inimesed ümbrikupalka küsivad, võib Pertensi hinnangul olla äärmiselt erinevaid põhjusi. „Ei kujuta esimese hooga ette, miks keegi peaks soovima mitteametlikku palka. Võib-olla juhul, kui ta tahab saada mitteametlikult palka koos mingite maksudega, mida ta muidu ära maksab. See on lühikese perspektivi võimalus saada rohkem raha kätte. Või äkki on inimesel võlad või kohustused ja kui raha laekub arvele, siis peetakse need kohtustused seal lihtsalt kinni,“ arvas Pertens ja tõi näitena alimendid, pangalaenud jms.

„Minu soovitus oleks leppida töötajaga kokku, et tasu on ametlik või kui töötaja sellega nõus pole, siis tuleks töötaja välja vahetada. Igal juhul ei tohi töötaja sundida tööandjat seadust rikkuma,“ rõhutas Pertens.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed