NCC Ehitus: teoreetiliselt võib ümbrikupalk igal platsil olla

NCC Ehituse juhi Toomas Alle sõnul nende ettevõttes ümbrikupalka keegi küsinud ei ole, neil töötavad peamiselt projektijuhid, kuid teoreetiliselt võib see probleem pea igal ehitusplatsil eksisteerida.

Restor ASi juht Arsi Kook möönis Äripäevale, et teinekord on ettevõtja keerulises olukorras, sest töötajad ise küsivad ümbrikupalka. NCC Ehituse juht Toomas Alle nentis, et on kuulnud sellistest asjadest, kuid mingit piiri ta tõmmata ei oska - et kus ümbrikupalka küsitakse ja kus ei küsita.

„Teoreetiliselt võib seda igal platsil olla. Peatöövõtja ei kontrolli reeglina kõigi oma alltöövõtjate tööliste käest, kuidas need oma palga kätte saavad,“ rääkis Alle. Ta lausus, et kui kasutada väljakujunenud partnereid, kelle inimesed ja näod on samad, siis need inimesed on reeglina registreeritud ja Alle hinnangul nendega probleeme tekkida ei tohiks.

„Küll on aga tükitöö tegijaid, kes soovivad mingi tüki eest raha otse saada. See probleem on olemas, kuid arvan, et erinevatel platsidel ja töövõtjatel on erinev töökorraldus ja -kultuur,“ märkis Alle.

Jaga lugu:
EHITUSE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad ehituse uudised igal nädalal enda postkasti.

Ehitusuudised.ee toetajad:

Eva Kiisler
Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050
Sandra Malvik
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Helen Paapsi
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785