20. mai 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nordecon Betoon ehitab Ülemiste Citysse 2,1 miljoni euroga parkimismaja

Technopolis Ülemiste AS ja Nordeconi ehituskontserni kuuluv Nordecon Betoon OÜ sõlmisid 20. mail lepingu 7700 m² suuruse parkimismaja ehitamiseks Ülemiste Citysse aadressile Valukoja tn 4C. Ehituslepingu maksumuseks on 2,1 miljonit eurot.

„Ülemiste City töötajate arv on viimase poole aastaga kasvanud 50% ja hetkel on siin pooleli ka mitu parkimisruumi ära võtvat ehitusobjekti, mistõttu on linnakus tekkinud tungiv vajadus uute parklakohtade järgi,“ selgitas Technopolis Ülemiste ASi juhatuse esimees Gert Jostov.

„Uus 270-kohaline parkimismaja valmib juba veidi enam kui poole aasta pärast. Ühtlasi lõpevad vahepeal Dvigateli tehasehoone lammutustööd, mille asemele on samuti plaanis rajada paarisajakohaline parkimisala. Usun, et need arendused kindlasti leevendavad tänast olukorda,“ lisas ta.

Gert Jostovi sõnul saab uuest parkimismajast ka esteetiliselt üks ilusamaid parkimiseks mõeldud hooneid Tallinnas. „Uus parkimismaja ehitatakse osaliselt ringi 1950-ndatel valminud punasest telliskivihoonest, mille Tallinna Kultuuriväärtuste Amet on kuulutanud väärtuslikuks hooneks,“ märkis Gert Jostov.

„Täna väga halvas seisus oleva maja fassaad renoveeritakse, hoone ehitatakse mitu korrust kõrgemaks ja siseplaneering kujundatakse parkimismajale sobivaks. Technopolis Ülemiste AS koguinvesteering objekti on 2,9 miljonit eurot.“

Hoone valmib 2015. aasta jaanuariks.

„Parkimismajade ehitamine on Noredcon Betoonile üks olulistest tegevusvaldkondadest ning uue lepingu sõlmimine kinnitab meie tugevat kompetentsi selles vallas,“ lausus Nordecon Betoon OÜ juhatuse liige Mait Rõõmusaar.

„Ehitame aastas keskeltläbi 3-4 parkimismaja ning omame küllaldaselt kogemusi ka keerulistes tingimustes töötamiseks. Seetõttu võtame vastu ka eesseisva väljakutse, kus parkimismaja tuleb ehitada olemasoleva hoone sisse,“ märkis Rõõmusaar.

Autor: Ehitusuudised.ee toimetus

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785