Autor: Maarit Eerme • 2. mai 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Aasta ehitaja: kriitilised faasid projektis on ettevalmistus ning viimane veerand

Aasta ehitaja tiitliga pärjatud Oma Ehitaja projektijuht Aivo Pedak rääkis, et ehitusprojekti kõige raskem ja pingelisem etapp on objekti viimane „veerand“ ning kõige olulisem on projekti eelfaas, ettevalmistusperiood enne töödega alustamist.

Ta lisas, et  üle tähtaja minemisel on erinevad põhjused ja neid ei ole mõtet üldistada.

Pedaku sõnul on ehitusprojekti planeerimisel igal inimesel oma „kiiks“. „Minu puhul algab ehitusprojekti planeerimine alati objekti tutvumisest, projekti läbitöötamisest ja eelarve võrdlusest,“ rääkis ta.

Aasta ehitaja ja Oma Ehitaja projektijuht Aivo Pedak esineb 21. mail Äripäeva Projektijuhtimise Aastakonverentsil, kus ta räägib enda kogemusest kuidas tema korraldab meeskonda ning ettevalmistust ehitusprojekti algusfaasis. 

Lisaks räägitakse konverentsil projekti käekäigu jälgimisest, lean mõtlemisest, rahvusvahelistest projektides. Konverentsi kõik esinejad keskenduvad teemale, kuidas projektidest maksimaalne kasu välja meelitada. Päeva alguses annab psühholoog Voldemar Kolga mõtteid, et miks on efektiivsus oluline ja millised on tema erinevad mõõted ja päeva lõpetab ERRi juhatuse nõunik Heidy Purga oma mõtetega motivatsiooni üleval hoidmisest projekti vältel.

Lisaks esinevad veel Tiit Valm, Algis Perens, Kaarel Krinal, Peeter Tamm, Terje Alliksoo, Sigrid Saar, Martin Napa ja Marika Tuusis.

Vaata konverentsi kava konverentsi kodulehelt  ning registreeru SIIN.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785