30. aprill 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti nõustab lätlasi esimese kaasaegse vangla rajamisel

Eesti ja Läti sõlmisid täna lepingu, mille põhjal nõustavad eestlased Lätisse uue vangla rajamist.

Riigi Kinnisvara ASi (RKAS) juhatuse esimees Jaak Saarniit ja Läti justiitsministeeriumi kantsler Raivis Kronbergs sõlmisid kokkuleppe töötada välja kaasaegse vanglakompleksi kontseptsioon. Lepe hõlmab projekteerimise ettevalmistamist ja projekteerimishanke korraldamist koos hilisema projektijuhtimisega.

Eeskuju kaasaegse vangla rajamisel võetakse Eesti uute vanglate ehitamise ja projekteerimise kogemustest, arvestades projekteerimisel kohalikke looduslikke eripärasid, turvakaalutlusi ja riiklikke õigusakte, vahendas RKASi pressiteade.

„Kokkulepe on tunnustus nii Eesti vanglasüsteemile, Eesti uut tüüpi vanglate projekteerijatele kui ka RKASile,“ lausus Saarniit. „Ühtlasi on tegu ettevõtte ajaloo teise rahvusvahelise suurprojektiga – 2010. aastal nõustas RKAS Gruusia Tolliametit Euroopa Liidu direktiividele ja rahvusvahelistele nõuetele vastava moodultüüpi piiri- ja tollipunkti tüüplahenduse väljatöötamisel,“ lisas Saarniit.

Uus suurvangla peaks valmima 2018. aastal, ning see on esimene uut tüüpi vangla Lätis. Vangla mahutab 1200 kinnipeetavat ning sellest saab esimene kamber-tüüpi vangla, kus saab tööd 400 vanglaametnikku.

Autor: Ehitusuudised.ee toimetus

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785