IOC: Rio olümpiapargi rajatiste ettevalmistus läbi aegade üks hullemaid

Kui talvel pälvis tähelepanu Sotši olümpiataristu kehv ja keskkonnavaenulik taristuehitus, siis pole see siiski kõige hullemate killast. Rahvusvaheline Olümpiakomitee (IOC) on nimetanud 2016. aasta suveolümpia rajatiste ettevalmistust Rios läbi aegade hullemaks, vahendab BBC.

"Olukord kohapeal on kriitiline," ütles IOC asepresident John Coates. Coates on olümpiamängudega olnud seotud ligi 40 aastat ning tema hinnangul pole ta nii hullu olukorda varasemalt näinud.

Coates toob välja, et olukord on isegi hullem, kui 2004. aasta Ateena olümpia ettevalmistusperioodil, kus paljude rajatiste ehitus hilines. "Olukord on küll hull, ent plaan B-d IOC-l pole. Mängud toimuvad kindlasti Rios," lisas Coates.

Coates märkis, et Rios pole ehitustegevusega isegi alustatud. "Keegi ei oska plaanitud tegevuste kohta vastuseid anda. Pole olemas isegi taristu korralikku plaani, et aru saada, palju võtab aega sõit ühelt areenilt teisele," illustreeris Coates olukorda.

Osale arutelus

  • Ehitusuudised.ee toimetus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed