29. aprill 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

IOC: Rio olümpiapargi rajatiste ettevalmistus läbi aegade üks hullemaid

Kui talvel pälvis tähelepanu Sotši olümpiataristu kehv ja keskkonnavaenulik taristuehitus, siis pole see siiski kõige hullemate killast. Rahvusvaheline Olümpiakomitee (IOC) on nimetanud 2016. aasta suveolümpia rajatiste ettevalmistust Rios läbi aegade hullemaks, vahendab BBC.

"Olukord kohapeal on kriitiline," ütles IOC asepresident John Coates. Coates on olümpiamängudega olnud seotud ligi 40 aastat ning tema hinnangul pole ta nii hullu olukorda varasemalt näinud.

Coates toob välja, et olukord on isegi hullem, kui 2004. aasta Ateena olümpia ettevalmistusperioodil, kus paljude rajatiste ehitus hilines. "Olukord on küll hull, ent plaan B-d IOC-l pole. Mängud toimuvad kindlasti Rios," lisas Coates.

Coates märkis, et Rios pole ehitustegevusega isegi alustatud. "Keegi ei oska plaanitud tegevuste kohta vastuseid anda. Pole olemas isegi taristu korralikku plaani, et aru saada, palju võtab aega sõit ühelt areenilt teisele," illustreeris Coates olukorda.

Autor: Ehitusuudised.ee toimetus

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785