Autor: Marta Jaakson • 23. aprill 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Saare Dolomiit-Väokivi juht ostis firma välja

Hindrek Auväärt omandas kogu OÜ Saare Dolomiit-Väokivi, ostes välja ASile Saare Kalur kuulunud 37 protsenti firmast.

Hindrek Auväärt, kes omas ettevõtte Reval Stone OÜ kaudu 63 protsenti firmast, haldab alates 14. aprillist ASile Saare Kalur kuulunud osa ostuga kogu ettevõtet.

Auväärt on olnud OÜ Saare Dolomiit-Väokivi juhatuse liige aastast 2003. ­Auväärt ise ostu kommenteerida ei soovinud, kuna viibib välisreisil Moskvas.

ASi Saare Kalur juhatuse esimehe Tiit Sarapuu sõnul on osaluse müügihind konfidentsiaalne. Sarapuu märkis, et Auväärt on alati tahtnud oma osalust suurendada. “Meile tehti selline pakkumine, millest me ei saanud loobuda,” lausus Sarapuu. Müügikokkulepe tehti eelmise aasta lõpus.

Põhjakivi Grupp OÜ omaniku Tiina Laansoo sõnul on konkurendiga väga head suhted. Põhjakivi tegevusalaks on paekivi tootmine ja väärtustamine. Tööpõld on tema sõnul lai ja tööd jätkub mõlemale. Küll nentis Laansoo, et tellimusi seoses ehitusturu langusega on veidi vähemaks jäänud küll.

OÜ Saare Dolomiit-Väokivi põhitegevusala on looduskividest, eeskätt kohalikust dolomiidist ja paekivist, viimistlusmaterjalide tootmine, müük ja paigaldus.

Soliidne nimekiri. Ettevõtte majandusaasta aruande andmeil olid viimased suurimad objektid Eestis: Tallinna teletorni dolomiitfassaadi rekonstrueerimise lõpetamine, Tallinna Ülikooli teadusmaja Astra fassaadi katmine graniitplaatidega, eramute dolomiitfassaadid ja paekivipõrandate ehitus mitmel Tallinna vanalinnas asuval objektil. Välismaal: Moskvas asuvate residentshoonete dolomiitfassaadid. Firma kasutab kaubamärki Reval Stone.

Ettevõtte majandusaasta aruande järgi 2012. aastal müügimahud vähenesid. Käive oli 2011. aastal 3,9 mln eurot, 2012. aastal aga 3,8 mln eurot, sellest Eesti turult tuli 1,5 mln ­eurot.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785