Autorid: Äripäev, Редакция специальных проектов Äripäev • 17. aprill 2014

Aknatootja Fenestra kuulub nüüd Eesti omanikele

Pankrotistunud Soome ettevõtte Fenestra kontserni kuulunud Eesti tütarfirma AS Fenestra müüdi aprillis eestlastest investoritele. Ettevõte jätkab akende tootmist, müüki ja teenindust endiselt kaubamärgi Fenestra nime all.

"Meil on hästi sissetöötatud tootmine, hinnatud kvaliteediga kaubamärk ja oskustega inimesed. Jätkame Eestis nii akende tootmise, müügi kui ka teenindusega," kinnitas ettevõtte juhatuse esimehena jätkav Rein Pruuli pressiteates.

Swedbanki ehitusmaterjalide sektori juhi Mats Tootsi sõnul kadus turult seoses Soome emaettevõtte Fenestra OY pankrotiga ligi 90 miljoni euro ulatuses käivet. "Eesti akna- ja uksetootjatele tekib sellega seoses võimalus olukord enda kasuks pöörata ning oma turuosa kasvatada," sõnas ta.

ASi Fenestra Tallinna tehases töötab täna 75 inimest ning ettevõtte käive oli mullu kaheksa miljonit eurot.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785
Hannes RummReklaamimüügi projektijuhtTel: 518 4688