Aknatootja Fenestra kuulub nüüd Eesti omanikele

Pankrotistunud Soome ettevõtte Fenestra kontserni kuulunud Eesti tütarfirma AS Fenestra müüdi aprillis eestlastest investoritele. Ettevõte jätkab akende tootmist, müüki ja teenindust endiselt kaubamärgi Fenestra nime all.

"Meil on hästi sissetöötatud tootmine, hinnatud kvaliteediga kaubamärk ja oskustega inimesed. Jätkame Eestis nii akende tootmise, müügi kui ka teenindusega," kinnitas ettevõtte juhatuse esimehena jätkav Rein Pruuli pressiteates.

Swedbanki ehitusmaterjalide sektori juhi Mats Tootsi sõnul kadus turult seoses Soome emaettevõtte Fenestra OY pankrotiga ligi 90 miljoni euro ulatuses käivet. "Eesti akna- ja uksetootjatele tekib sellega seoses võimalus olukord enda kasuks pöörata ning oma turuosa kasvatada," sõnas ta.

ASi Fenestra Tallinna tehases töötab täna 75 inimest ning ettevõtte käive oli mullu kaheksa miljonit eurot.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed