Autorid: Äripäev, Редакция специальных проектов Äripäev • 14. aprill 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Puukeskus: saematerjali hind tõuseb

Puukeskuse juhi Atso Matsalu sõnul  saematerjali hind tõuseb, sest nõudmine ületab pakkumise.

"Osaliselt on põhjus selles, et Venemaalt on keeruline toorainet saada. Talv oli lühike, Venemaa infrastruktuur on kesine ja kui maa korralikult ei külmu, siis metsa ei pääse. Samas on Kesk- Euroopa puitmajade ostjad muutunud aktiivsemaks, küllap pelgavad hinnatõusu ja varuvad selle kartuses valmistoodangut lattu," lisas ta.

Puukeskuse selle aasta esimese kvartali käive oli 2,1 miljonit eurot. Võrreldes mullusega tõusis müük 10%. Käibe suurenemise taga oli peamiselt müük puidutööstusele, mille kasv oli kvartali lõikes 20%. Müük edasimüüjatele jäi võrreldes eelmise aastaga samale tasemele, teatas ettevõte.

Puukeskuse kontsernis töötab 400 inimest, Soomes on 22 müügikohta ja Eestis üks. Viimases on puitmaterjali laopinda kokku 15 000 ruutmeetrit.

Puitmaterjali ja puidust mööbliplaatide hulgimüüja AS Puukeskus alustas tegevust 1996.

Ehitusuudised.ee toetajad:
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785