1. aprill 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ülemiste laieneb pilvedesse, nurgakivi sai esimene virtuaalne büroohoone

1. aprillil asetatati Ülemiste Citys nurgakivi uuele virtuaalsele büroohoonele. Eesti esimesed 35-terabaidised virtuaalsed kontoripinnad hakkavad asuma otse pilves. 

Pilveandmetöötlustehnoloogiat kasutades on tarkvarainsenerid projekteerinud meeldiva kontorikeskkonna, mida töötajad saavad nautida kodust lahkumata. Virtuaalkontori lisateenused on laiahaardelised alates virtuaalsekretärist ja -kohvist kuni jõusaali ja arvutipesulani. 

"Üle 50% pindadest on juba omale üürniku leidnud", kinnitas Mainor Ülemiste juhatuse esimees Toomas Aak. “Lähiajal plaanime ehitada veel 3000 terabaiti kontoripindu nii kiud- kui rünkpilvedes. Virtuaalbüroopindade edu innustab ehitama ka virtuaalhotelli, lasteaeda ja kooli. Plaanide kohaselt pakub Ülemiste City mõne kuu pärast 360kraadist virtuaalteenuste paketti, mis katab kõik kaasaegset elu- ja töökeskkonna vajadused,” selgitas Aak.

"See on Eesti e-eduloo osa", kinnitas Aak. "Ainuüksi Euroopas on koduta tuhanded inimesed ja firmad. Virtuaalmajutus on perspektiivikas ja väga kuluefektiivne lahendus ka sotsiaalprobleemide lahendamiseks."

Uudis on ilmunud 1. aprillil.

Autor: Ehitusuudised.ee toimetus

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785