Autorid: Äripäev, Редакция специальных проектов Äripäev • 28. märts 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kopli liinide arendaja loobus

Kopli liinide ostust huvitunud ning ainsana pakkumises osalema kvalifitseerunud Suurbritannia firma Ransome´s Trading Holding Company Ltd loobus ostuprotsessi jätkamisest.

„Ainsana Kopli liinide kombineeritud müügiprotsessi esimese etapi läbinud firma tähtajaks paraku teise etapi pakkumist ei esitanud,“ nentis Tallinna Linnavaraameti juhataja Einike Uri. „Tallinna linn kavatseb Kopli liinidele arendaja leidmiseks juba lähiajal uue konkursi välja kuulutada, müügitingimusi ei ole plaanis muuta.“

Veel jaanuaris sel aastal käis Kopli liinide ostuplaaniga Briti kinnisvaraarendaja Paul Cooke Tallinnas objektiga tutvumas. "Minu jaoks on see üks huvitavamaid objekte, mida oma pika kinnisvaraarendaja karjääri jooksul olen näinud," ütles ta toona ja rõhutas, et siin on palju potentsiaali. Ransome´s Trading Holding Company Ltd Eesti esindaja oli EST Kinnisvara OÜ.

Teise etapi pakkumise esitamise tähtaeg oli 27. märts kell 15. Vastavalt Kopli liinide kinnistute müügi kombineeritud enampakkumise regulatsioonile võib pakkuja igal ajal enne lõpliku pakkumise esitamist pakkumisest loobuda.

Kopli liinide projekt hõlmab ca 17 ha suuruse maa-ala, millest hoonestatavate kinnistute pindala on ca 6 ha, ligi 11 ha on aga üldkasutatav, ühiskondlike ehitiste ja transpordimaa. Kopli liinide ja lähiala detailplaneeringu kohaselt on võimalik sellele alale ehitada ühe- kuni viiekorruselisi korterelamuid – kokku kuni 527 korterit - ja 38 ühepereelamut.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785