Luksusmajade tootja: Eesti eelis Šveitsi ees pole ainult odavus

Siin luksusmaju ja -jahte ehitama hakkava šveitsi ärimehe Oliver Wolfensbergeri sõnul pole Eesti eelis Šveitsi ees mitte ainult kuus korda odavam tööjõud.

Tootmist tasub alustada Šveitsi asemel Ida-Euroopas, ütles ta ajakirjale Pulss. Swiss Property Estonia OÜ hakkab Eestis ehitama maju ja laevu lääne rikkuritele. Wolfensbergeri sõnul tasub hirmkalleid maju siin toota ja osade kaupa eksportida Zürichi järve kallastele, sest tööjõud on siis kuus korda odavam. Samuti asub Eesti lähedal Skandinaaviale - nii geograafiliselt kui turuna. Skandinaavialikkus kajastub tema sõnul ka eestlastes, nende suhtumises ja suhtlemises ning töökultuuris.

Siin ehitatu sõidab sihtkohta maanteeveoga. Kaupa ligi 2400 kilomeetrit siit kohale viia on kordades soodsam kui oleks näiteks 75 kilomeetri kauguselt Baselist. Põhjus peitub Wolfensbergeri sõnul selles, et ehitusmoodulite peale- ja mahalaadimine on tööjõumahukas, mis Šveitsis oleks kallis. Šveits on Euroopas üks kõrgema palgaga riike.

Swiss Property Estonia OÜ asutati mullu märtsis. Ettevõtte omanik on Šveitsis registreeritud Swiss Property AG. Firma juhatusse kuuluvad Šveitsi kodanik Johannes Markus May ja Eesti sisearhitekt Kätlin Ölluk.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed