Trink: ehituses on marginaalidele tugev surve

Merko Ehituse juhatuse esimees Andres Trinki sõnul on surve marginaalidele tuntav ning iga juhtimisvea realiseerumine tähendab juba miinusmärgiga kasumit.

„Aasta kokkuvõttes valmistas pettumuse üldehitussegment, kus tugev surve marginaalidele toob kaasa suuremad riskid, mida meil kahjuks ei õnnestunud täielikult maandada ning mis realiseerusid eelkõige ühe töösoleva objekti puhul. Meie tütarfirmad rakendavad meetmeid, eesmärgiga vältida sarnaseid projektijuhtimise riske ja kahjumeid tulevikus,“ kommenteeris Trink Merko Ehituse möödunud aasta tulemusi.

Merko Ehitus sõlmis neljandas kvartalis uusi ehituslepinguid 48,6 miljoni euro ulatuses võrrelduna mulluse 49,4 miljoni euroga. Viimase kvartali suuremad lepingud hõlmavad Tallinna teede ja tänavate hooldusremonttööde teostamist, Valmiera koolikompleksi ning Dzintaru 28, Jurmala korterelamu ehitustöid. Seisuga 31. detsember 2013 oli kontserni teostamata ehituslepingute portfell 213,7 miljonit eurot (31.12.2012: 189,9 miljonit eurot), kus ei kajastu omaarenduslikud elamuehitusprojektid ning kinnisvarainvesteeringute arendamisega kaasnevad tööd.

Osale arutelus

  • Ehitusuudised.ee toimetus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed