Autor: Piret Reiljan • 10. veebruar 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pro Kapital: Panorama City asukoht oli riskantne

Kinnisvaraarendaja AS Pro Kapital Grupi juhatuse liikme Allan Remmelkoore sõnul oli lõpetatud konkureeriva arenduse Panorama City asukoht riskantne.

Remmelkoore sõnul jätkab Pro Kapital enda projektiga Ülemiste Keskuse kõrval asuval tühermaal intensiivselt. Samas ei öelnud ta, millal kopp maasse lüüakse.

Reedel avalikustas Äripäev, et Toomas Annuse suurosalusega E.L.L. Kinnisvara lõpetab Lasnamäe ja kesklinna piirile kavandatud hiiglasliku kaubanduskeskuse Panorama City arenduse.

Järgneb intervjuu Allan Remmelkoorega.

Mida arvate sellest, et üks teie jaoks konkureeriv Panorama City arendus otsustati lõpetada?

Eks jaekaupmeestega suheldes on infot tilkunud selle kohta ja oli aimu, et midagi sellist on varem või hiljem sündimas. Minu meelest see lihtsalt annab tunnistust sellest, et taoliste suurte projektide puhul on asukoht äärmiselt oluline ja konkreetses asukohas saab teha ikkagi sellele vastavaid projekte. Kui sa elurajooni sisse kavandad ülelinnalist kaubanduskeskust, siis see on üsna riskantne projekt. Oskan ainult arvata, et ju siis seda analüüsiti ja lõpuks leiti, et see ikkagi sellisena välja ei pruugi tulla.

Mina olen kuulnud kahtlusi, et Pro Kapital on järgmine, kes teatab, et uut keskust ikka ei tule sinna Ülemiste Keskuse juurde.

No ütleme, et ei ole kavas teatada midagi taolist.

Kas teil läheb arendusega plaanipäraselt?

Me väga aktiivselt tegeleme tõesti siin igat laadi ettevalmistustöödega. Ma ei saa kahjuks täpsemalt öelda telefoni teel, kuna meie grupp on ikkagi börsiettevõte ja saame täpsemaid andmeid öelda ainult ametlikul moel. Aga ütlen, et meil tööd väga intensiivselt mitmes lõigus selle projektiga käivad ja on kogu aeg käinud.

Mis faasis teie projekt ikkagi on?

Me sõlmime lepinguid jooksvalt kogu aeg. Me projekteerime ja viime ellu kõiki ettevalmistusi selleks, et saaks ehitustöödega alustada. Aga seda täpset momenti ma ei saa paraku praegu öelda.

Järgmiste küsimuste vastused leiad 10. veebruari Äripäeva paberlehest.

On see hea uudis teile, et Panorama City kui üks konkurent andis alla?

Mis on Pro Kapitali projekti ja Panorama City erinevused?

Kuivõrd on muutunud meelsus kaubanduskeskuste äri suhtes, kas riskid on kasvanud?

Nii et uut kriisi ei pea Panorama projekti lõpetamise valguses kartma?

Kuidas Te Ülemiste Keskuse laienemisse suhtute enda projekti külje all?

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785