Autor: Indrek Kald • 10. veebruar 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Iga viienda kinnisvaratehingu tegi mullu välismaalane  

Tallinnas tegi eelmisel aastal iga viienda kinnisvaratehingu välismaalane.

Välismaalased tegid 2013. aastal Tallinnas 2331 kinnisvaratehingut, mis veidi rohkem kui aasta tagasi, analüüsis 1Partner Kinnisvara maa-ameti statistikat.

Kõige rohkem – 22 protsenti kasvas välismaalaste poolt sooritatud tehingute arv Haaberstis. Mustamäel ja Nõmmel suurenes tehingute arv 20%. Linnaosadest langes välismaalaste tehingute arv kesklinnas 5% ning Põhja-Tallinnas 16,5%.

1Partner Kinnisvara Soome klientide maakleri Christian Ayreri sõnul teevad Tallinnas suurima osa välismaalaste tehingutest soomlased ja venelased. "Peamiselt mõjutas piirkondade populaarsust sobivate pakkumiste olemasolu," ütles ta.

Ayrer lisas, et kõik vene ostjad pole siiski reaalselt välismaalased, vaid paljud on kodakondsuseta Eesti elanikud.

"Üldiselt oli välismaalaste osas hea aasta ning soomlaste huvi on tõusnud kuna nad näevad Tallinna korteris head üüritootluse võimalust," ütles Ayrer ja lisas, et sobivatest pindadest on praegu selge defitsiit.

1Partner Kinnisvara tegevdirektori Martin Vahteri sõnul on välismaalaste tehingud kasvav osa kinnisvarabüroo igapäevasest ärist ning seetõttu palkas ettevõte mullu juurde ka uued soomlastest konsultandid ning suurendas vene maaklerite gruppi  kümne inimeseni.

Eelmisel aastal tehti Tallinnas kokku kinnisvaraga 11 237 ostu-müügitehingut.

20. veebruaril toimuv Äripäeva kinnisvarakonverents keskendub kinnisvaraturu mõjukamatele muutujatele.

Ehitusuudised.ee toetajad:
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785