Iga viienda kinnisvaratehingu tegi mullu välismaalane  

Tallinnas tegi eelmisel aastal iga viienda kinnisvaratehingu välismaalane.

Välismaalased tegid 2013. aastal Tallinnas 2331 kinnisvaratehingut, mis veidi rohkem kui aasta tagasi, analüüsis 1Partner Kinnisvara maa-ameti statistikat.

Kõige rohkem – 22 protsenti kasvas välismaalaste poolt sooritatud tehingute arv Haaberstis. Mustamäel ja Nõmmel suurenes tehingute arv 20%. Linnaosadest langes välismaalaste tehingute arv kesklinnas 5% ning Põhja-Tallinnas 16,5%.

1Partner Kinnisvara Soome klientide maakleri Christian Ayreri sõnul teevad Tallinnas suurima osa välismaalaste tehingutest soomlased ja venelased. "Peamiselt mõjutas piirkondade populaarsust sobivate pakkumiste olemasolu," ütles ta.

Ayrer lisas, et kõik vene ostjad pole siiski reaalselt välismaalased, vaid paljud on kodakondsuseta Eesti elanikud.

"Üldiselt oli välismaalaste osas hea aasta ning soomlaste huvi on tõusnud kuna nad näevad Tallinna korteris head üüritootluse võimalust," ütles Ayrer ja lisas, et sobivatest pindadest on praegu selge defitsiit.

1Partner Kinnisvara tegevdirektori Martin Vahteri sõnul on välismaalaste tehingud kasvav osa kinnisvarabüroo igapäevasest ärist ning seetõttu palkas ettevõte mullu juurde ka uued soomlastest konsultandid ning suurendas vene maaklerite gruppi  kümne inimeseni.

Eelmisel aastal tehti Tallinnas kokku kinnisvaraga 11 237 ostu-müügitehingut.

20. veebruaril toimuv Äripäeva kinnisvarakonverents keskendub kinnisvaraturu mõjukamatele muutujatele.

Osale arutelus

  • Indrek Kald

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed