Autor: Juuli Laanemets • 28. jaanuar 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ehitusriskide kindlustamise ABC

Ehitustööde teostamisega seotud riske on võimalik kindlustada ehituse koguriskikindlustusega. See kindlustusliik on oma ülesehituselt nagu lego klotsidest kokkulaotav maja - võimalik on ehitada ühekorruseline hoone, põhjaliku süvenemise korral aga saab vägagi keerulise loss ehitada.

Aastaid tagasi kui ehitasin oma maja, rääkis mu ehitusmees Ats loo, kuidas ühel varasemal ehitusobjektil palus ta oma töölisel käruga ühe ringi ümber poolelioleva maja teha. Mõeldes ise selle all objekti tavapärast koristust. Tööline täitis käsku ja asus ülesannet täitma. Veidi aja pärast uuesti tagasi tulles kiitles tööline, et tegi kohe mitu ringi. Ja kogenud ehitusmehele oli üllatav, et tõepoolest tööline tegigi tühja käruga mõned ringid ümber maja ja arvas sellega ülesande täidetud olevat.

Loe pikemalt Äripäeva teemaveebist Haldusuudised.ee.

Ehitusuudised.ee toetajad:
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785