Autor: Ken Rohelaan • 30. detsember 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Toompark: See buum on palju tagasihoidlikum

Adaur Grupp OÜ omaniku ja kinnisvaraanalüütiku Tõnu Toomparki sõnul on Eestis tegemist pigem lokaalse kinnisvarabuumiga – kitsas kinnisvarasektoris, kitsas geograafilises sektoris.

"Me ei pea seda buumi võrdlema 2005.–2007. aasta buumiga. Peaegune buum on vanema ja suurema venna kõrval väike äbarik. Arengud on siiski paljus sarnased.

Samal ajal on arengud ka paljus erinevad – inimeste laenukoormus ei kerki, arendusse raha ohjeldamatult ei kuhjata, maa ostu ehk rahavoogu mittetootvat vara pangad ei finantseeri, eraisikust laenuvõtjaid hinnatakse karmimate reeglite alusel. Need on põhjused, miks see minibuum ei too kindlasti kaasa neid tagajärgi, mida  tõi “vanem vend,”" rääkis Toompark.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785