Autor: Hannes Sarv • 11. detsember 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Estconde-E teel pankrotti tänu omanike nõuetele

Eile arutas Harju maakohus, kas kuulutada välja ehitusfirma Estconde-E pankrot. Ajutise halduri aruande järgi on firmal kohustusi 857 000 eurot, aga vara 48 000 eurot.

Kohustustest suurima osa võtavad enda alla firma omanike nõuded summas 543 000 eurot. Estconde-E juhatuse liikme Angel Andla sõnul on omanikud eelnevail aastail firma vastu üles jäänud nõudeid ise ära ostnud. Estconde-E omanikeringi kuuluvad lisaks Andlale veel Rein Kvell ning Rein ja Lea Tallermo.

Lisaks enda nõuetele on firmal üles jäänud võlgnevused maksu- ja tolliameti (MTA) ning väiksemate nõuetega võlausaldajate ees. Maksuvõla suurus on 170 000 eurot, millele lisandub intressidena 51 000. Teised võlad on kokku 93 000 eurot. Pankrotiavalduse Estconde-E vastu esitasidki kaks väiksemat võlausaldajat oktoobri alguses. Oktoobri lõpus ühines sellega ka MTA.

Ettevõtte vara ehk 48 000 eurot on firmale kuuluvate kinnisasjade hinnanguline väärtus.

Probleemid algasid Lätist. Estconde-E makseraskused algasid 2009. aastal, kui firma sai kinnis­varaarendusest suurt kahju. Andla sõnul pidid omanikud ise firmasse raha juurde panema ning nende enda kahjum sellest on praegu 2,8 miljonit eurot.

Pikemalt loe 11. detsembri Äripäeva paberlehest.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785