Estconde-E teel pankrotti tänu omanike nõuetele

Eile arutas Harju maakohus, kas kuulutada välja ehitusfirma Estconde-E pankrot. Ajutise halduri aruande järgi on firmal kohustusi 857 000 eurot, aga vara 48 000 eurot.

Kohustustest suurima osa võtavad enda alla firma omanike nõuded summas 543 000 eurot. Estconde-E juhatuse liikme Angel Andla sõnul on omanikud eelnevail aastail firma vastu üles jäänud nõudeid ise ära ostnud. Estconde-E omanikeringi kuuluvad lisaks Andlale veel Rein Kvell ning Rein ja Lea Tallermo.

Lisaks enda nõuetele on firmal üles jäänud võlgnevused maksu- ja tolliameti (MTA) ning väiksemate nõuetega võlausaldajate ees. Maksuvõla suurus on 170 000 eurot, millele lisandub intressidena 51 000. Teised võlad on kokku 93 000 eurot. Pankrotiavalduse Estconde-E vastu esitasidki kaks väiksemat võlausaldajat oktoobri alguses. Oktoobri lõpus ühines sellega ka MTA.

Ettevõtte vara ehk 48 000 eurot on firmale kuuluvate kinnisasjade hinnanguline väärtus.

Probleemid algasid Lätist. Estconde-E makseraskused algasid 2009. aastal, kui firma sai kinnis­varaarendusest suurt kahju. Andla sõnul pidid omanikud ise firmasse raha juurde panema ning nende enda kahjum sellest on praegu 2,8 miljonit eurot.

Pikemalt loe 11. detsembri Äripäeva paberlehest.

Osale arutelus

  • Hannes Sarv

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed