Autor: Gerli Ramler, Äripäeva kaasautor • 9. detsember 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

CM: Iseparanev hüdroisolatsioon tagab betooni veekindluse märgades tingimustes

Ehitisele hüdroisolatsiooni paigaldamisel on kõige suuremateks probleemideks sarruste ehk armatuuride ja läbiviikude ning vundamendiplaadi ja seina ühenduskohtade veetihedaks tegemine.

Sageli peljatakse armatuuri paigaldamisel vajaliku membraankatte purunemist, mis võib hiljem olla veelekke põhjuseks.

Maailmas juba väga suurt tuntust kogunud Saksamaa ettevõte StekoX on tulnud välja täiesti uue ja innovatiivse hüdroisolatsiooni membraankattega  Polyfleece SX® 1000, mis on mõeldud peamiselt eelpaigaldatud vettpidava membraanina värske betooniga sidumiseks. Samuti paigaldatakse materjal kohe otse seinaraketise külge, mis aitab kokku hoida hilisemaid  kulusid hüdroisolatsiooni paigaldusele ja lisamaterjalidele.

Efektiivne on membraani paigaldamine juba tehases valmistatavatele paneelidele, hoides lisaks kokku ka tööjõu- ja ajakulu. Nii on võimalik hüdroisoleerida vundament ning seinad koos ehk ühtse süsteemina, mida ei mõjuta ilmastikutingimused objektil. Kui paigaldada paneelidele membraan juba tehases, on vaja objektil hüdroisoleerida  ainult vuugid ja ühenduskohad. Polyfleece SX® 1000 on olemas ka radooni kaitsega.

Polyfleece SX® 1000 paigaldussüsteemis on sarruste ja toruläbiviikude jaoks välja töötatud samalaadne pasta, mis paigaldatakse läbiviikude ühenduskohtadesse, et tekitada ühtne veega kokkupuutel paisuv membraan. Tänu membraani paisumise omadusele parandab see ise ka oma vigastatud kohad ja märkamata jäänud läbitorked. Materjal on väga hea elastsuse ja pragusid sildava omadusega ega purune betooni pragunemisel või murdumisel nagu seda on juhtunud jäikade hüdroisolatsiooni membraanidega.

Polyfleece SX® 1000 sobib ideaalselt ühendamiseks bituumeni baasil materjalidega, mida paidaldatakse enamasti edasi seintele. Toode on väga hästi vastu võetud kõikides Põhjamaa riikides ja mujal Euroopas, lisaks Põhja-Ameerikas, Venemaal ning Austriaalias.

Polyfleece SX® 1000 on halli värvi, ei sisalda lahusteid, isotsüanaate, PVC-d ega silikooni, pole süttiv ega mürgine. Membraankatte tihedus on 1,4 g/cm³, ruutmeetrikaal: 990 g/m². Membraani paigaldamise töötemperatuur peab jääma vahemikku -10 kuni +40 kraadi ning materjal talub temperatuuri vahemikus -40 kuni +100 kraadi.

Vundamendi ja seinte hüdroisolatsiooni ning kriitiliste kohtade ühendamiseks mõeldud spetsiaalne vedelmembraan FlexproofX® 1 sobib kasutamiseks isegi märgades tingimustes, mis on meie kliimas väga oluline. Kruntimist mittevajav vedelmembraan sobib kasutamiseks ka tervete betoon- või teraspindade hüdroisolatsioonina. Elastne ja kõrge leelisekindlusega materjal toimib hästi ka betoonelementide terasdetailide kaitsena. FlexproofX® 1 sobitub betoon-, metall-, kivi-, plastik- ja teiste pindadega.

Vaata videot Inglismaa edasimüüjalt John Newton:

http://www.youtube.com/watch?v=dkbOdwlQ4L0#t=45

Astrotel OÜ peamiseks eesmärgiks on koos tootjaga luua 100% veetihedaid hooneid. Koos tootja StekoX-ga annab Astrotel OÜ materjalile ja selle paigaldusele minimaalselt viieaastase garantii (kui ettevõte materjale ise paigaldab või saab paigaldust kontrollida).

Selle artikli ilmumist toetas

Astrotel OÜ

e-post: [email protected]

telefon: +372  555 31 883www.injekteerimine.eu

Foto: Astrotel OÜ
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785