Insener: Riia ostukeskuse katus poleks ka lumele vastu pidanud 

Ehitusuudiste toimetusse saatis Soomes töötav insener raporti, millest selgub, et Riia Maxima ostukeskuse puhul polnud ehitatud  EN norme järgides turvaline isegi mitte lumekaalule, mida oleks olnud ainult 100kg/m2.

"Nüüd on asi ametlik ja selge. Koormus, millele konstruktsioon vastu oleks pidama oli 3800kg/m2. Vastu pidas konstruktsioon ainult 500kg/m2," kirjutas toimetusele Soomes töötav Eesti soost insener ja Rak Tech Solutions OY juhatuse esimees Toomas Kaljas.

"Lubatud koormus antud konstruktsiooni puhul oleks olnud 54kg/m2," märgib Kaljas.

Sõltumatu raportiga õnnetuse põhjuste kohta saad lugeda SIIT.

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed