26. november 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Insener: Riia ostukeskuse katus poleks ka lumele vastu pidanud 

Ehitusuudiste toimetusse saatis Soomes töötav insener raporti, millest selgub, et Riia Maxima ostukeskuse puhul polnud ehitatud  EN norme järgides turvaline isegi mitte lumekaalule, mida oleks olnud ainult 100kg/m2.

"Nüüd on asi ametlik ja selge. Koormus, millele konstruktsioon vastu oleks pidama oli 3800kg/m2. Vastu pidas konstruktsioon ainult 500kg/m2," kirjutas toimetusele Soomes töötav Eesti soost insener ja Rak Tech Solutions OY juhatuse esimees Toomas Kaljas.

"Lubatud koormus antud konstruktsiooni puhul oleks olnud 54kg/m2," märgib Kaljas.

Sõltumatu raportiga õnnetuse põhjuste kohta saad lugeda SIIT.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785