Autor: Rivo Sarapik • 19. november 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ehitusettevõtjate TOP: 2013 edukamad ehitusfirmad

Äripäeva ehitusfirmade TOPi võitnud ehitusfirma on oma valdkonna  üks edukamaid käibekasvatajaid.

Äripäeva Ehitusfirmade TOPi esikümme (edetabel koostatud 2012. aasta majandusnäitajate põhjal):

1. Fund Ehitus OÜ

2. ALSTOM Estonia AS3. Kodumaja AS4. Mapri OÜ5. KMG Inseneriehituse AS6. Wesico Project OÜ7. Nordlin Ehitus OÜ8. Viimsi Keevitus AS9. VMT Ehitus AS10. Terrat AS

Fund Ehitus jõudis ka 10 edukama eelmisel aastal müügikäivet kergitanud ettevõtte sekka. Selle edetabeliga saab tutvuda siin uudises.

Möödunud aastal võitis Ehitusfirmade TOPi Riverside OÜ, mis tänavuses pingereas 37. kohal. Ettevõte teenis mullu 23,1 mln eurose käibe juures 2,1 mln eurot ärikasumit. Kui käive kasvas kaks, siis kasum kahanes kümme korda. Firma juhtkond selgitab aastaaruandes, et peavad 2012. majandusaastat edukaks ning prognoosivad tänavuseks käibe kasvu riigitellimuste ning Ukraina turu arvelt. Samuti ennustavad ettevõtjad konkurentsi tihenemist ning muret teeb tellijate hinnasurve, kus töö saab madalaima pakkumise tegija ning muudele kriteeriumitele nagu kvaliteet või maksude tasumine ei keskenduta.

Riverside´il on suuremate projektidena hetkel töös endise Kose Teeninduskooli rekonstrueerimine, Kiievis Krasnokratkaya kaubanduskeskuse ehitus, Pärnu Keskkonnahariduskeskuse ehitus, Rakveres Päikese tänaval asuva katlamaja rekonstrueerimine koostootmisjaamaks ning Põhja-Eesti Regionaalhaigla B-korpuse fassaaditööd.

Riverside OÜd kasutab Hillar Teder Ukrainas kaubakeskuste ehitamisel. Tederi objektidel toimuvaid ehitustöid juhib Mirje abikaasa Jüri Põld, kes sai sel aastal ka osaluse Tederi ettevõttes Arricano. On arvatud, et tegelikult kuulub Mirje Põllu osalus Riverside OÜs kellelegi teisele. Lisaks on ettevõtte omanik ka advokaadibüroo Lentsius & Talts OÜ.

Kogu Äripäeva ehitusfirmade TOPi leiab tänasest Äripäeva kuukirjast Ehitus. Äripäeva koostatud edetabeleid töödeldaval kujul koos firmade andmetega saab osta Äripäeva infopangast Agent.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785