13. november 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Arco Vara alustas Bulgaarias elamukompleksi ehituse II etappi

Arco Vara AS-i tütarettevõte Bulgaarias Arco Manastirski EOOD sõlmis 12.11.2013. ehituslepingu 132 korteri ja 86 maa-aluse parkimiskohaga  Manastirski Livadi elamukompleksi A ja B blokkide ehituseks. Ehituslepingu maht on käibemaksuta ligi 3,9 miljonit eurot.

Ehituse maapealse müüdava pinna suuruseks 12 500 m2 ja maa-aluse müüdava pinna suuruseks on 3 300 m2 . Maa-alune osa on varasemalt osaliselt valmis ehitatud.

Ehitus algab 15.11.2013 ning ehitusperiood on 11 kuud. Ehituse peatöövõtuleping sõlmiti firmaga Komfort OOD, kes valiti kaheksa pakkuja seast.

Kogu arenduse finantseerimiseks sõlmis Arco Manastirski EOOD 11.11.2013 laenulepingu Unicredit Bulbank AD-ga mahus 4,4 miljonit eurot. Laenu intressimäär on 6-kuu Libor pluss 5,5%. Laenulepingu pikkuseks on 3 aastat.

Arco Manastirski EOOD-ile kuulub kogu Manastirski Livadi elamukompleksi krunt koos kõikide ehitusõigustega, mis omandati Arco Invest EOOD-ilt 2013.a. suvel restruktureerimise käigus. Arco Vara AS viis Piraeus panga Manastirski laenu tagastamiseks ning Manastirski Livadi ja Madridi projektide eraldamiseks eraldi tütarühingutesse läbi võlakirjaemissiooni mahus 750.000 EUR.

„Arco Vara eesmärk on 2014.a. novembriks ehitada Sofias 132 korterit, kulutades selleks maksimaalselt 4,4 miljonit eurot ja müüa need maha hiljemalt 2015.a. lõpuks minimaalselt 8 miljoni euro eest, ning lunastada seejärel Arco Vara AS võlakirjad," rääkis Arco Vara AS juhataja Tarmo Sild.

"Meie teine eesmärk on Manastirski blokkide A ja B arendamisel rakendada kogu tootearenduse oskusteavet, mille saime bloki C arendamisel ja väljamüügil. Meile jääb Sofias lähiaastate arenduse reservi veel Manastirski bloki D alune maa, osaliselt rajatud maa-alune osa ja ehitusõigus ca 70 korteri rajamiseks,“ selgitas Sild. 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785