4. november 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Colonna investorid ostsid Ajakirjandusmaja

Colonnaga seotud investorid ostsid Tallinna kesklinnas aadressil Pärnu mnt 67a asuva kinnistu. Kinnistul on kaks büroohoonet, millest üks üheksa- ja teine neljakorruseline. Renditava ala suurus on 7 100 m2. Tehingu hinda osapooled avalikustada ei soovi.

Bürood ootab ees renoveerimine

Colonna Kinnisvara juhatuse liikme Marek Õunamägi sõnul on Ajakirjandusmaja kõigile tallinlastele teada hoone. “Büroohoonel on suurepärane asukoht kesklinnas, millele on ka hea ligipääsetavus nii auto kui ühistranspordiga. Peale hoone fassaadi ja tehnosüsteemide renoveerimist saab hoonest korralik B+ klassi büroohoone, mis pakub soodsama hinnaga, kuid hea asukohaga alternatiivi südalinna ärihoonetele.” selgitas Õunamägi.

Müüja nõustaja Uus Maa Property Advisorsi juhatuse esimehe Ardi Roosimaa sõnul oli tegemist mitmes mõttes väga märkimisväärse tehinguga.

“Ajakirjandusmajal on tuntud ajalugu ja selgelt välja kujunenud kuvand, mis aitab hoonet turundada .Tehinguid, kus müüja saab olemasolevalt rahavoolt parima hinna ja ostja väga tugeva väärtuse kasvu võimaluse läbi vabade rendipindade vähendamise, ei sõlmita just tihti,” lisas Roosimaa. 

“Colonna meeskond ja investorid näevad hoones rakendamata potentsiaali ja kasutavad oma kogemust hoone ning investeeringu parenduseks. Õunamägi hinnangul on büroode turul A klassi pindadel vakantsid väikesed, kuid arendajad on uute loomisega veel ettevaatlikud, sest rendihinnad ei ole veel kriisist täielikult taastunud.

“B klassi bürooruumides on mõningaid vakantse ja siin sõltub paljuski sellest, milline on omaniku võime hoonesse investeerida ja kõrvalkulusid kontrolli all hoida.” lisas ta.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785