Autor: Ave Lepik • 14. oktoober 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

EfTEN investeerib Palace'i ümberehitusse viis miljonit

Hotelli Palace omanikud EfTEN Kinnisvarafond ja AS Esraven investeerivad hotelli ümberehitusse viis miljonit eurot. Ehitus algab oktoobris ja täielikult uuenenud hotell avab uksed mais.

Ehituse peatöövõtja on Oma Ehitaja ning põhjalikult uueneva hotelli arhitektideks R Valk Arhitektuuribüroo ning sisearhitektiks Vaikla Disain.

EfTEN Capitali tegevjuhi Viljar Arakase sõnul saab peale põhjalikke renoveerimistöid Palace´ist tugev 4-tärni hotell. "Kogu sisemus saab uue ilme. Kõik tehnosüsteemid lähevad väljavahetamisele ning rajatakse kõige moodsam ventilatsiooni-, jahutuse- ja küttesüsteem. Lisanduvad saunad ja bassein ning oluliselt paranevad konverentsikorraldamise võimalused," rääkis Arakas.

Hotellis jätkab tegevust fuajeebaar ning avatakse moodsa eesti köögiga restoran. Hotelli rajaja J. Mürki kunagise korteri asukohale ehitatakse presidendisviit ning ajaloolisel kujul taastatakse hotelli sissepääs.

Hotelli operaator on TallinnHotels. Hetkel kuulub TallinnHotelsi kaubamärgi alla viis hotelli Tallinna südames: Savoy Boutique Hotell, Palace Hotell, Hotell Bern, Taanilinna Hotell ja City Hotell Portus.

EfTEN Kinnisvarafond soetas hotelli Palace kinnistu ja operaatori Scandic Hotels AB’lt koos Silikaat Gruppi kuuluva investori Esraven AS-iga. Osapooled investeerivad 50% ulatuses projekti kogumaksumusest. EfTEN Kinnisvarafondil ja Silikaat Grupil on varasem koosinvesteerimiskogemus Pärnus Lepa Keskuses. Lisaks on Esraven AS investor EfTEN Kinnisvarafondis.

Hotelli Palace hoone on valminud 1937. aastal ning oli Tallinnas esimene spetsiaalselt hotelliks ehitatud hoone. Nõukogude okupatsiooni ajal hotell natsionaliseeriti ning 1959. aastal ehitati juurde Pärnu maantee poolne tiib. Hoone viimane täielik renoveerimine toimus 1989. aastal.

EfTEN Kinnisvarafond on fondivalitseja EfTEN Capitali 2008. aastal asutatud ärikinnisvarasse investeeriv kinnisvarafond. EfTEN Kinnisvarafondi portfellis on 22 objekti Eestis, Lätis ja Leedus rendipinna kogupindalaga 148 000 ruutmeetrit, mis jaguneb büroo-, teenindus-, majutus-, müügi- ja laopindade ning avaliku sektori kasutuses oleva kinnisvara vahel.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785