Autor: Alyona Stadnik • 8. oktoober 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Hiigelleping Kasahstaniga

Kasahstanis 25 miljoni euro suuruse lepingu sõlminud ehitusfirma Windoor tegi selle nimel tööd pikka aega, allkirjad sai see pärast peaministri ja majandusministri riigivisiiti.

Äripäeva müügiedetabeli esikümnes paiknev Windoor projekteerib ja valmistab 25 miljoni ­euro eest Kasahstani pealinna Astanasse rajatava rahvusvahelise äri- ja konverentsikeskuse klaas-alumiiniumkonstruktsioonid.

“Info tuli Eesti välisministeeriumi kaudu, kes kuulis, et Kasahstani välisministeeriumil on ühe ehitusprojektiga projekteerimisel probleeme, ning meid kutsuti kohale,” selgitas Tallinna lähedal Sauel paikneva Windoor ASi omanik Mailis Lintlom. Ta selgitas, et kuna ettevõte pakub teenuseid äriklientidele, siis reklaami nad endale ei tee.  “Me teeme koostööd oma partneritega ning niimoodi sattusime ka Kasahstani,” märkis Lintlom.

Algul ei võetud ettevõtte pakkumise küsimist tõsiselt, sest tegemist oli suuremahulise projektiga. “Järjekindla pealekäimise tulemusena jõudsin ma 2011. aastal lõpus Kasahstani,” märkis Lintlom.

Tellimuse saamiseni läks tükk aega. “Kõigepealt tegime hinnapakkumise, siis tegime osa valmis projektist ümber,” meenutas Lintlom. Projekt tehti kolme nädalaga ja selle nimel nähti vaeva 24 tundi ööpäevas. “Sellest ilmselt tekkis usaldus,” sõnas ta.

Eelmisel aastal käis Lintlom koos peaminister Andrus Ansipi ja majandusminister Juhan Partsiga ka riigivisiidil. “Need on olulised,” tõdes Lintlom. Pärast Ansipi visiiti kirjutati ka lepingule alla.

Mis oli Winfdoori eeliseks välisturul ja mis tõi võidu loe tänasest Äripäeva paberlehest.

Windoor

Asutatud 1994 Mailis Lintlom, kandideerib tänavu aasta ettevõtja tiitlile Tõnu Ord

Omanik

Tegevjuht

Põhitegevus alumiiniumprofiilidest fassaadide tootmine ja paigaldamine

tegutseb Eestis, Skandinaavias, Ukrainas ja Kasahstanis. Eesti turg annab kogu käibest umbes 15%. Suurem turg on Skandinaavia. Ukrainas teeb koostööd Hillar Tederi kinnisvaraarendusettevõttega Arricano ning aitab ehitada sealseid kaubanduskeskusi.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785