Autorid: Urve Vilk, Urve Vilk, Ehitusuudiste kuukirja toimetaja • 4. oktoober 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vaata, milline on edukaim kinnisvarabüroo 

Kuna Eesti turg on stabiliseerunud ja tehingute arv jõudsalt enam ei kasva, vaatavad kinnisvarabürood kasvu lootuses välisturgudele või siis laiendavad oma teenustevalikut, et pakkuda konkurentidest laiemat teenusspektrit.

Äripäeva Kinnisvarafirmade TOPis kolmandal kohal oleva Capital Mill OÜ juht Marko Kull ütleb, et eelmisel aastal algas ettevõtte laienemine Lätti ja Leetu, mis sel aastal jõudis ka reaalsete tehinguteni. Kuna koduturg on stabiliseerunud ja tehingute arv vähenemas, siis see, kes tahab kasvada, peab vaatama välisturgudele. "Arvasin, et sinna minek on keerulisem," ütleb Kull. "Eks mõlemal turul on omad eripärad ja kultuuriline omapära," selgitab ta. "Näiteks Läti turu on ära rikkunud Venemaa kapital, millest kõik räägivad, aga mida keegi ei näe. See tähendab, et hinnad, millest räägitakse, on ulmelised, aga samas tehinguid ma ei tea ühtegi nende hindadega. Korteite puhul veel, aga ärikinnisvaravaldkonnas, kus me tegutseme, küll mitte." Teine võimalus kasvuks on tema sõnul väga heade arenduste otsimine.

Äripäeva Kinnisvarafirmade TOPi esiviisik, ettevõtted reastatud 2012. aasta majandusnäitajate põhjal.

1. Capfield OÜ

2. Tallinna Kaubamaja Kinnisvara AS3. Magistral Kaubanduskeskuse OÜ4. Rocca al Mare Kaubanduskeskuse AS5. MSI Grupp AS6. E.L.L. Kinnisvara AS7. Lõunakeskus OÜ8. FAMA Invest OÜ9. Riigi Kinnisvara AS10. NG Eesti AS

Ettevõtted seati pingeritta kuue näitaja põhjal. Arvutamise aluseks võeti 2012. aasta müügitulu, müügitulu kasv võrreldes 2011. aastaga, 2012. aasta ärikasum, kasumi kasv võrreldes 2011. aastaga, rentaablus ja varade tootlikkus aastal 2012.

Täispikk tabel koolitusfirmade pingereaga ilmus 2.10 Äripäeva kuukirjas Kinnisvara. Tabelit saab ka elektrooniliselt osta Äripäeva infopangast Agent.

Mis pani kasvama eelmisel aastal kõige kiiremini kosunud kinnisvarafirma, loe pikemalt 2. oktoobril ilmunud Äripäeva kuukirjast Kinnisvara.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785