Autor: Koit Brinkmann • 24. september 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tehnikakõrgkool lõpetas koostöö professor Priit Willbachiga

Tallinna Tehnikakõrgkool lõpetas töösuhte professor Priit Willbachiga, kuna kooli hinnangul oli hiljuti Keskerakonnaga liitunud õppejõud uurimistöödega seoses küsinud koolilt rohkem raha, kui tegelikult töid tehti. Willbachi kinnitusel pole ta aga rahadega vassinud, kirjutab Äripäev. 

Teedevaldkonna inimeste seas levib viimasel ajal jutt, et Tallinna tehnikakõrgkooli rajatiste õppetooli juhatajal, professor Priit Willbachil (varem Priit Vilba – toim.) tekkisid probleemid kooli rahade kasutamisega ning seepärast oli ta sunnitud töölt lahkuma.

Tallinna tehnikakõrgkooli rektor Enno Lend tunnistas, et koolipoolsel initsiatiivil läksid nende teed Willbachiga septembri alguses lahku.

„Tal oli kalduvus mittesihipäraseid kulutusi tekitada,“ ütles rektor, lisades, et tegemist oli vassimisega töö teostamise osas.

Raha küsiti rohkem, kui tegelikult tehti? „Enam-vähem nii jah. Ma ei tahaks väga detailseks minna,“ vastas Lend. Tema sõnul kool tegeleb veel sellega ja võimalikud kahjud on väljaselgitamisel.

„Nende seisukoht võib tõesti selline olla, aga mina pole midagi valetanud,“ lausus Willbach, kelle sõnul on nad üle kahe aasta tegelenud uurimistööga, kuidas saaks kaevanduste jääkmaterjale kasutada teedeehituses. Selle raames on tehtud mitmeid katseseeriaid. Willbach märkis, et kooli juhtkonnale ei meeldinud need meetodid, kuidas katseid tehti.

„Kool võib alati midagi kahtlustada, aga minu süda on selles osas puhas, et me oleme teinud katseid piisavas mahus ja õigesti,“ sõnas ta.

Willbach lisas, et ta on sinna kooli toonud piisavalt palju uusi ideid, piisavalt raha ja lepinguid, mistõttu võiks kool olla ka tema suhtes tänulik. Samuti oli neil kokkulepe, et musta pesu avalikkuse ees ei pesta.

„Kahetsusväärne, et me tülli läksime ega saanud kokku leppida. Kahjuks kooli õhkkond ei võimalda loominguvabadust. Kõik tahetakse ära administreerida, kammitseda ja kontrollida. Kui see hakkab segama arendus- ja uuringutöid, siis mina sellises õhkkonnas töötada ei saa,“ teatas Willbach.

Augusti keskel Keskerakonda astunud Willbach kohtus 27. augustil teedeehituse teemadel Tallinna abilinnapea Kalle Klandorfiga.

Kas Teid võib varsti linnastruktuurides tööl näha? „Kas just struktuurides, aga meil on siin igasuguseid mõtteid, kuidas edasi minna nende õnnetute teedega. Millises koostöölepingu vormis, see on kõik veel lahtine,“ märkis Willbach.

Augustis Keskerakonda astunud Priit Willbach oli 17 aastat Reformierakonna liige. 1996. aastal oli ta lühikest aega Tallinna linnapea ning aastatel 1999-2001 Tallinna abilinnapea. Keskerakonna nimekirjas kandideerib ta praegu Tallinna volikogusse.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785