20. september 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinna Linnatranspordi AS kuulutas välja 4.trammiliini taristu riigihanke

Tallinna Linnatranspordi AS (TLT) soovib läbi rahvusvahelise hanke leida 4.trammiliini taristu projekteerija ning rekonstrueerija. Eeldatav maksumus kuni 20 miljonit eurot. 

„Hankija eeldab, et edukas pakkumus jääb 20 miljoni euro piiresse ning edukas pakkuja omab kogemust asulasiseste rööbasteede rekonstrueerimisel,“ ütles Tallinna Linnatranspordi AS juhatuse esimees Enno Tamm.

Hankelepingu eesmärk on koostada eelprojekti ja väljastatavate ehituslubade alusel tööprojekt ning selle järgi rekonstrueerida 4.trammiliini taristu.

Tallinna linna uued trammmid hakkavad sõitma ka 3.liinil (Tondi-Kadriorg), seega tuleb projekteerimis- ja ehitustöid teha samuti lõigul Hobujaama peatus – Kadriorg – Hobujaama.

Riigihankel edukaks osutuv pakkuja peab koostama 4.trammiliini rekonstrueerimise tööprojekti ning kõik muud sellega seonduvad dokumendid.

Tööde hulka kuulub rööbastee uuendamine 4.trammiliinil, Pärnu maantee depoo territooriumil koos depoosse sissesõiduteega ning  Vana-Lõuna ringil. Peale selle tuleb rekonstrueerida kuus veoalajaama ja nende toitekaablid ning 4.trammiliini kontaktvõrk. 3.liinil vahetatakse samuti välja kontaktvõrk ning liini toitekaablid.

Hanke võitja peab tegema eelprojektiga ette nähtud tööd trammide keskmise liikumiskiiruse tõstmiseks ning muutma trammide kasutamise sõitjate jaoks senisest ohutumaks ja mugavamaks (ooteplatvormid, fooriristmikud ja muu liikluskorraldus).

Projekti rahastab EL-i ühtekuuluvusfond sihtasutuse Keskkonnainvesteeringute Keskus  (KIK) kaudu umbes 85 protsendi ulatuses ning ülejäänu Tallinna linn. Pakkuja kohustub pakkumuse esitamisel andma tagatise summale 100 000 eurot. Pakkuja 2010., 2011. ja 2012.majandusaasta keskmine netokäive rööbasteede ehitus- ja/või rekonstrueerimistööde tegemisel ning teede ehitamisel peab olema olnud kokku vähemalt 15 miljonit eurot aastas.

Tegemist on avatud hankemenetlusega ning hindamiskriteeriumiks on madalaim hind. Pakkumuste esitamise tähtaeg on 6.november 2013 ning samal päeval avatakse ka ümbrikud.

TLT nõukogu esimehe, Tallinna abilinnapea Taavi Aasa sõnul annab 4.trammiliini rekonstrueerimine ning moodsate trammide soetamine sinna uue kvaliteedi Talinna ühistranspordi arengule.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785