Autor: Indrek Kald • 3. september 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

YIT esitles tööohutuse õppefilme

Ehitusfirma YIT esitles 31. augustil kaubandus-tööstuskoja ärihooaja avamisel tööohutuse teemalisi õppefilme.

Filmid on loodud veidi humoorikamat laadi, et see jõuaks eelkõige noorema sihtgrupini, kelle hulgas on risk sattuda tööõnnetusse kõige sagedasem.  Õppefilmides näeb tuntud näitlejat Tambet Tuisku.

Õppefilmidega soovitakse tõmmata suuremat tähelepanu tööõnnetuste ennetamisele ning selle teema olulisusele. Filmide valmimisele panid õla alla enam kui 50 ettevõtet ja eraisikut. YIT Ehitus finantseeris filmi tootmise kogukulust 50%.

Kaubanduskoja peadirektori Mait Paltsi sõnul oli koda kohe valmis sellelaadset koostööd tegema, kuna igasugune ennetus- ja teavitustöö on märksa efektiivsem kui tagajärgede likvideerimine. "Pealegi on meil võimalus ja ka kohustus olla oma liikmetele siin hea koostööpartner ning infovahendaja. Loodame, et see abimaterjal jõuab paljude Eesti ehitusettevõtjateni ning on toeks nende igapäevases tegevuses," lisas ta.

YIT Ehituse juht Margus Põim väljendas esilinastuse eel heameelt, et omamaiste tööohutusmaterjalide tootmise idee leidis toetust. "Tööohutuse tagamine on meie ettevõttes strateegilise tähtsusega. Lisaks regulaarsele monitoorimisele tuleb pidevalt projektimeeskondi ning alltöövõtjaid koolitada eesmärgiga hoida tööõnnetuste arv miinimumtasemel," rõhutas ta.

"Valminud visuaalsed tööohutuse õppematerjalid on nüüd kõigile kasutamiseks. Meie loodame, et neist õppefilmidest on ennetustöös kasu ja tööohutuse õppematerjalide väljatöötamist jätkatakse," lisas Põim.

"Töö tellingutel", "Töö redelil" ja "Töö katusel" on esimesed ehituse valdkonna õppefilmid Eestis, mis on suunatud just tööõnnetuste ennetamisele.

Tööinspektsiooni peadirektori ülesannetes oleva Rein Reisbergi sõnul tehakse tööohutuse kohapealt üldiselt hädavajalik miinimum ning sellepärast on eriti tervitatav selline initsiatiiv.

YIT Ehituse ja tööinspektsiooni koostöös valminud filmide ettevalmistamine algas 2012. aastal. Filmi tootis FookusPookus, produtsent oli Ülle Rajasaar ja režissöör Maario Masing.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785