Autor: Kristi Malmberg • 2. september 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kümneid miljoneid maksma läinud tee seisab kasutult

Uut Väo–Maardu teed kasutada ei saa, sest tee keskelt on puudu viadukt, mille ehitus viibib, kuna viaduktialuse maatüki ärimehest omanik nõuab riigilt selle eest pea pool miljonit eurot.

2012. aastal lõpetas riik uhke Väo–Maardu teelõigu ehituse, kuid teed kasutada ei saa, sest üle raudtee viiv Kroodi liiklussõlme viadukt on lihtsalt puudu, kirjutab Eesti Päevaleht.

Nimelt kuulub kõnealune Rööpa IV krunt erafirmale Kinnisvara Grupp OÜ, kes sellesama maatüki 2005. aastal riigilt 11 miljoni krooni eest ära ostis. Viadukti ehitus oli detailplaneeringutes juba 2003. aastal, nii et firma juht Toivo Külaviir ei ostnud põrsast kotis, vaid teadis täpselt, mis ees ootab – maa kohale tuleb raudteesild. Külaviir selgitaski, et viadukti ehituse vastu pole tal midagi, ent pelgalt aitähi eest ta oma maale viadukti ehitada ei luba ja nii hakkaski ta 2011. aastast riigilt maa kasutusõiguse eest hüvitist nõudma.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785