27. august 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rootsis pilvelõhkujate buum

Rootsi suurlinnad on asunud võistlustulle, kes ehitab kõrgema hoone. Eelmine nädal teatas Göteborg plaanidest ehitada 201 meetri kõrgune pilvelõhkuja, paar päeva hiljem teatas Stokholm plaanidest ehitada 24 meetrit kõrgem hoone.

26. augustil esitleti Stockholmis plaane, mille järgi ehitatakse Stockholmi 75 korruseline elamuhoone, millest saab Põhja-Euroopa kõrgeim elumaja, kirjutab rakennuslehti.fi.

225. meetri kõrgune Tellus Towerisse plaanitakse 340 korterit. Maja ehitustähtaeg on 2019. aasta.

Stockholmi linnavolikogu liige Sten Nordini sõnul ei ole peamine hoone puhul niivõrd konkurents, vaid et  peamine, et hoone saaks olema huvitav ning kvaliteetne.

Praegu on Rootsi kõrgeim hoone 190 meetri kõrgune Turning Torso malmös.

Turning torso Malmös
Foto: Wikipedia
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785