Autor: Lennart Ruuda • 26. august 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinn lubaks Sikupilli piirkonda kõrghooneid

Tallinna linnavalitsus kiitis 14. augustil heaks detailplaneeringu algatamise, mis lubab Tartu maantee ja Peterburi tee nurgale ehitada kuni kolm 14korruselist ärihoonet.

Kuigi Peterburi tee 1 ja 1a ning Tartu mnt 87e kinnistu omanikud esitasid linnale 2009. aastal ise uue detailplaneeringu algatamise taotluse, arvasid nad, et ehitustöö läheb lahti alles 10–20 aasta pärast. 

Ühele kruntidest ehitati viis aastat tagasi Lexuse autosalong. Luksusautosid müüva Unelmauto OÜ tegevdirektor Taavi Lepik ütles, et nemad küll lähima aja jooksul oma praegust hoonet lammutama ei hakka. “Me ei ole tormamas mitte kuhugi, ka linnal võtab detailplaneeringu menetlemine tavaliselt mõne aasta aega. Kliendid ei pea kartma, et homme meie hoonet enam pole,” ütles ta.

Sellest hoolimata peab Lepik piirkonda perspektiivikaks. “Asukoht on ju väga hea ja ma saan aru, et linnal on huvi ja oma visioon, kuidas piirkonda arendada,” leidis Lepik.

Kinnisvarahaldusfirma Replanta OÜ omanik Rein Pikkat rääkis, et tema ei tea uue detailplaneeringu algatamise kohta midagi. Firmale kuulub Tartu mnt 87a krundil kauplus ja ärihoone. “Meil ei ole samuti mitte midagi plaanis, vähemalt praegu. Vaevalt me lähitulevikus seal midagi korraldame,” selgitas Pikkat. Ta lisas, et põhiline initsiatiiv nelja aasta eest uue planeeringu algatamiseks tuli GF Anapol OÜ poolt, mis müüb kõrvalkrundil keevitustarvikuid.

Linna parim ristmik. GF Anapoli üks omanikke Raul Välling väitis, et taotluse esitamine oli siiski kõigi ühine soov. Ta leidis, et kui Sikupilli naabruses laiuvat kinnistut juba arendama hakata, tuleks seda teha koos ja korraga. Mehe sõnul saaksid nad esialgse eskiisi järgi rendipinda oluliselt juurde, millal ehitusega alustatakse, pole veel paigas.

Välling kiitis krundi asukohta. “Kauabamajad on ümberringi, hea ühistransport ja lennuväli – kõik see teeb sellest linna parima ristmiku,” loetles ta.

Detailplaneeringute eskiisid koostanud K-Projekti projektijuht Jüri Mirme selgitas, et Sikupilli keskuse naabrusse tuleks praeguste lahmakate karpide asemel ilusad saledad klaasist kõrghooned.

Loe pikemalt 26. augusti Äripäeva paberlehest.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785