Rail Baltic peab olema tasuv

Rail Balticu värske Eesti-poolne projektijuht Indrek Sirp ütles täna Eestist läbi Baltikumi Varssavisse kavandatava raudteetrassi võimalike koridoride tutvustamisel, et hinnanguliselt 3,6 miljardit eurot maksev hiigelprojekt peab olema majanduslikult tasuv.

„Üks olulisi eeldusi selle tegemisel ongi see, et see peab olema majanduslikult tasuv. See peab olema konkurentsivõimeline ja ise tulu tootev ettevõtmine pikas perspektiivis,“ sõnas Sirp. „Kuidas ta täpselt saab olema – suured Euroopa transpordiprojektid näitavad seda, et see tasuvus võib tulla mõnevõrra pikema aja pärast kui loodetud, aga oluline on see, et ta peab olema ise tasuv,“ selgitas ta.

Ehitustegevusega planeeritakse alustada 2017 või 2018 ja tööde valmimise tähtajaks on praegu pakutud aastat 2022.

Loe pikemalt edasi Äripäeva uudisteportaalist.

Osale arutelus

  • Hannes Sarv

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed