19. august 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Trink: hinnakonkurents hangetel pitsitab endiselt kasumlikkust

Üle poole 2011. aastal Äripäeva käibe TOPi esiotsas olnud suurfirmadest kasvatas möödunud aastal veelgi käivet. Suurimad võitjad olid petturkonkurentidest vabanenud kütusefirmad.

Ehkki Merko Ehitus ASi käive kasvas 219 miljonilt eurolt 249 miljonile eurole, ei vaata ettevõte tulevikku kuigi lootusrikkalt. Eelmise aasta müügitulu kasvas eeskätt insenertehniliste projektide ja korteri­arenduste müügitulu toel.

Selleks poolaastaks prognoosib Merko, et riigihangete maht väheneb ja see võib mõjutada ka tuleva aasta tööde mahtu.

“Ehitusturul valitseb uute lepingute saamisel jätkuvalt tihe hinnakonkurents, mis piirab ehitustegevuse kasumlikkust ning on suur väljakutse praeguse brutomarginaali taseme hoidmisel u­utel hangetel,” lausus ASi Merko Ehitus juhatuse esimees Andres Trink.

Autor: Ehitusuudised.ee toimetus

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785