19. august 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Soome ehitussektoris 53 000 välistöölist

Kui aasta tagasi sügisel arvati Soomes, et neil töötab 25 000 välisriigist pärit ehitustöölist, siis riigi maksuameti uuematel andmetel on see number kaks korda suurem, kirjutab Taloussanomat.fi.

Eelmisel aastal Soomes kohustuslikuks muutunud maksunumbrit on käinud taotlemas juba 53 000 välisehitajat, kommenteeris Soome maksuameti peainspektor Sari Wulff.

See number on Soomes kaugelt üle ootuste ja prognooside, sest veel sügisel arvati, et võõrtöölisi on 25 000.

Kuigi kohustuslik maksunumber on toonud rohkem selgust, hindab Rakennusliitto (Soome ehitusettevõtjate ametühing) Turu piirkonna juht Jouni Ruotsalainen olukorda mitterahuldavaks. Tema sõnul juhtub sageli, kus välismaalt pärit ehitustöölisel puudub isiklik maksunumber või pole teda sellisest korraldusest teavitatudki.

Paraku puudub Eestis sektoripõhine ülevaade välistöötajatest, mis annaks täpsema ülevaate, kui palju on Eestis ehitajatest võõrtööjõudu.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785