16. august 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Küberneetika instituudi hoonet renoveerib 5 ehitusfirmat

Tallinna Teaduspark Tehnopol kuulutas Tallinna Tehnikaülikooli taga asuva küberneetika hoone rekonstrueerimishanke edukaks viiest firmast koosneva ühispakkumuse. Rekonstrueerimise maksumuseks kujuned ligi 2,6 miljonit eurot.

Viiest firmast ühispakkumuse esitanud ettevõteteks olid OÜ Nordlin Ehitus, Tevent OÜ, AS Tartu Ehitus,  Elgraf Ehitus OÜ ja Nõrkvoolu Paigalduse OÜ. Kokku laekus kaheksa pakkumust.

Hanketingimustele vastavalt rekonstrueeritakse täielikult Küberneetika hoone I korpus netopinnaga 6535 m², millele lisandub aatrium ja 240 kohaga auditoorium. Ehitustööd kestavad 7 kuud.

Tallinna Teaduspargi Tehnopol juhataja Jaak Raie sõnul on projekt üsna keerukas, sest Küberneetika maja puhul on tegemist väärika ajalooga hoonega.

„Küberneetika maja võib pidada Teaduspargi nurgakiviks. Läbi lähiajaloo on hoone olnud koduks innovaatilistele ettevõtetele, kus on oma tegevust alustanud muuhulgas sellised ettevõtted nagu Skype Technologies ja Cybernetica. Rekonstrueerimistöödega tahame säilitada hoone väärikat olemaust ning muuta see samas inspireerivaks tuleviku ettevõtetele,“ ütles Jaak Raie.

Küberneetika majja planeeritakse ennekõike kõrgekvaliteedilised äri- ja büroopinnad. Täna tegutseb hoones enam kui 50 tehnoloogiapõhist ettevõtet, teiste seas Fujitsu Estonia, Karl-Storz Video Endoskopy, Martem, Englo jpt.

Rekonstrueerimise käigus ehitatakse renditavad pinnad välja kliendi soovidest lähtuva ruumiplaneeringuga, tehakse korda vestibüül ja saal akadeemiliste loengute pidamiseks. Hoone fassaadid ja katused soojustatakse, varustatakse kaasaegse ventilatsiooni, jahutussüsteemi ja kommunikatsioonidega.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785