Autor: Rainer Saad • 9. august 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nordecon suurendas käivet ja kasumit

Nordeconi puhaskasum kasvas II kvartalis võrreldes eelmise aastaga üle 400 000 euro, müügitulu suurenes 8 miljoni euro võrra.

Kui eelmisel aastal oli Nordeconi puhaskasum 1 miljonit eurot, siis nüüd 1,46 miljonit. LHV prognoosis Nordeconi II kvartali puhaskasumiks 1 miljon eurot, Swedbank 1,52 miljonit.

Nordeconi 48,4 miljoni eurone käive ületas LHV ja Swedbanki ootusi, kes prognoosisid käibeks vastavalt 42,9 miljonit ja 43,9 miljonit. Eelmine aasta samal ajal oli Nordeconi käive 40,4 miljonit eurot.

Kontserni sõnul on väliskeskkond äritegevuse kasumlikkuse paranemist soosinud. Mahtude kasv ehitusturul eelmisel aastal ning suhteliselt stabiilsetena püsinud ehitusmaterjalide ja alltöövõtu hinnad on loonud head tingimused projektide keskmise kasumlikkuse kasvuks. Oluline panus kasumlikkuse kasvul on eratellijatega sõlmitud lepingute osakaalu suurenemisel.

Käesoleval aastal sõlmitavate avalike hankelepingute osas on oodata taaskord konkurentsi kasvu. Seda seoses avalike hangete vähenemisega tulenevalt EL struktuurifondide toetuste lõppemisest käesoleval eelarveperioodil. Sellest tulenevalt on oodata konkurentsi tihenemist ja hinnasurvet kõigis ehitusturu segmentides.

Nordeconi kontserni brutokasum 2013. aasta I poolaastal oli 3 273 000 eurot (I poolaasta 2012: 2 188 000 eurot) ja vastav brutokasumlikkus 4,3% (I poolaasta 2012: 3,5%).

Detailse ülevaate kogu Nordeconi II kvartali ja I poolaasta tulemustest saab SIIT.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785