Autor: Lennart Ruuda • 7. august 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti ehitusfirma Norras kaotas oluliselt käibes ja kasumis

2011. aasta suurima käibekasvuga ehitusfirma Lordvik OÜ müügitulu langes mullu kolm korda, tegevjuhi Aivo Tõkke sõnul ei saanud nad Norras suuri projekte.

Firma tegeleb elektriinstallatsioonidega ja nende tööde vahendamisega Norras. Eestis tegutsevad nad minimaalselt.

Tõkke ütles, et 2011. aastal võitsid nad Norra sadamas ühe suure naftapuurtornide projekti, mis tõigi 5,5 miljoni suuruse müügitulu ja kahemiljonilise kasumi. Toona maksti 900 000 eurot dividende. Võrdluseks, eelmise aasta kasum oli vaid 47 000 eurot.

"Kui saime tunamullu suurprojekti, siis oli inimeste puudus, riisusime Valga ja Virumaa tühjaks," kirjeldas Tõkke.

Ta jätkas, et tänavu aasta on läinud samamoodi nagu eelminegi, suuri projekte pole ja olukord on stabiilne. Siiski avaldas Tõkke lootust, et 2014. aasta saavad nad taas suure tööotsa. "Sõltub, kas Norra sadam võidab projekti. Kui jah, on edu garanteeritud," märkis Tõkke.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785