Autor: Indrek Kald • 6. august 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kinnisvarafirmade uuring: kõige kiiremini areneb Rae vald

Eesti suuremad kinnisvarafirmad prognoosivad Tallinna lähipiirkondadest kiireimat arengut Rae vallale, vähendab Äripäev.

Rae valla tõusu ennustas 44 protsenti, Jõelähtmet ning Viimsit soosis 22 protsenti vastanuist, selgus 1Partner Kinnisvara uuringust.

1Partner Kinnisvara tegevdirektori Martin Vahteri sõnul pole Viimsi tahajäämine üllatus, kuna piirkonnas ületab pakkumine nõudlust ja Pirita tee ummik on kasvanud kriitilise piirini. "Tallinna hinnad on aga kiiresti tõusnud, inimesed otsivad uut, kuid soodsat elupinda ja Rae vallas on ruumi küll," ütles ta.

Uuringu kohaselt usuvad eksperdid, et hinnatõus Tallinnas jätkub. 38% kinnisvaraspetsialistidest hindas, et enim on kasvuruumi kesklinna korteri ruutmeetril.

"Kaks aastat tagasi prognoosis 75% vastanutest õigesti, et suurim hinnatõus tuleb Põhja-Tallinnas, kuid nüüd on seal lagi ees," ütles Vahter. Kesklinnas tõstab hinda korterite puudus ning kruntide vähene saadavus, lisas ta.

75% uuringus osalenuist prognoosis, et Tallinnas elab kolme aasta pärast 420 000 elanikku.

1Partner Kinnisvara viis Eesti suuremate kinnisvarafirmade hulgas läbi iga-aastase kinnisvaratrendide uuringu. Teiste seas osalesid selles kinnisvaraspetsialistid firmadest Pindi, Adaur, Simus, RE/MAX Central, Uus Maa, Arco Vara, Ober-Haus ning Raid & Ko.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785