Autor: Alyona Stadnik • 11. juuni 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tivoli Arenduse kinnistud müüdud

Arco Investeeringute ASi osalusega Tivoli Arenduste OÜ kinnistud müüdi eile maha korduspakkumisel 7,8 miljoni euroga. Kinnistud ostis Arco Investeeringute partner ning Tivoli Arenduse kaasomanik International Invest Partner OÜ.

Kinnistute müügiga rahuldas Tivoli Arendus võlanõuded Kylemore International Invest Corpi ees. Müügiga kustus Arco Investeeringute nõue Tivoli Arenduse suhtes, nõue oli kontsernis nulli hinnatud, ning samas lakkas Arco Vara kohustus tagada Tivoli Arenduse laene Kylemore’i ees.

Arco Vara käenduse lõppemisel on oluline mõju kontserni teise kvartali majandustulemusele, sest Arco Vara kustutab eelnevalt moodustatud eraldise bilansist summas 1 miljon eurot ning tekib erakordne tulu samas summas, teatas Arco Vara börsile.

Huvilisi oli rohkem kui üks. ­Eile toimus Tivoli Arenduse kinnistute suuline korduspakkumine. Arco Vara juhatuse esimehe Tarmo Silla sõnul oli enampakkumisele registreerinud ainult üks pakkuja, International Invest Partner. “Tivoli kinnistud müüdi hinnaga 7,8 miljonit eurot. Kinnistute dokumentatsiooniga on tutvunud rohkem kui kaks juriidilist isikut ja huviliste kapital on pärit rohkem kui kahest riigist,” ütles ta. Täpset arvu  ei saanud Sild öelda, sest kõik huvilised on palunud konfidentsiaalsust.

Kuigi kinnistute müügist laekuv tulu on väiksem kui Tivoli Arenduse võlg Kylemore’i ees, õnnestus Arco Varal Silla sõnul saavutada võlausaldajaga kompromiss, mille tulemusel lakkab olemast Arco Vara käendus ega jää üles nõudeid Arco Vara suhtes.

Tänavu 31. jaanuaril toimunud veebipõhisel seminaril andis ettevõte teada, et kontsernil on kolm olulist lahendamist vajavat probleemi. “Oleme stabiliseerinud kaks probleemi kolmest – nii olukorra Bulgaarias kui ka Tivoli Arenduses. Samas jätkame aktiivset tööd kolmandale, Ahtri 3 kinnistuga seotud probleemile lahenduse otsimisega,” märkis Sild eile.

“Prioriteetseks on nüüd muutunud arendustegevuse taaskäivitamine Eestis ja Bulgaarias. Lätis Bišumuiža-1 korterite lõpuni ehitus juba käib. Arco Vara peab hakkama teenima reaalset raha tootmise ja toodete müügiga,” lisas Sild.

Vaade tulevikku. Arco Vara juhi sõnul tegeleb ettevõte pikaajalise strateegia väljatöötamisega ning loodab sellega peatselt nõukogu ette tulla. “Rõhk on minevikuprobleemide lahendamiselt kandunud tulevikku vaatamisele – millistes riikides, milliseid kinnisvaratooteid ja -teenuseid me suudame pakkuda, ning kust saadav võimalik tulu on suurim,” märkis Sild.

“Selles kontekstis tõusetub ühel hetkel ka küsimus, kas aktsionärid soovivad ja ootavad tulemusi Arco Varasse allesjäänud ressursside pinnalt – siis juhul tuleks ka ootusi vastavalt korrigeerida – või on nad valmis ettevõtet paremini kapitaliseerima,” märkis ta.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785