Autorid: Äripäev, Редакция специальных проектов Äripäev • 15. mai 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Swed: Merkol muljetavaldav rahavoog

Eelmisel nädalal esimese kvartali majandustulemused avalikustanud Merko Ehituse rahavoog oli sedavõrd muljetavaldav, et Swedbank otsustas tõsta Merko aktsia hinnasihti ja soovitust, vahendab Äripäev.

Samal tasemel püsinud käibe juures teenis Merko kulumieelse ärikasumina (EBITDA) 2 miljonit eurot ning puhaskasumina 1,6 miljonit eurot. Viimane number ületas Swedbanki prognoosi 1,5 miljoni euroga.

Pank juhtis tähelepanu, et Merko neto rahavoog kasvas 2012. aasta esimese kvartali -6 miljoni euro pealt 5 miljoni euroni. Swedbanki hinnangul on Merkol veel palju ruumi enda finantspositsiooni parandamiseks, arvestades tugevat 95 miljoni eurost käibekapitali.

Swedbank tõstis käesoleva aasta EBITDA prognoosi 14,4 miljoni euroni (varasem prognoos 12,7 MEUR) ning puhaskasumi ootust 11,7 miljoni euroni (10,1 MEUR). Selle tulemusel kergitas pank Merko aktsia hinnasihi 8,0 euroni (varem 7,2 eurot) ning soovitab aktsiat osta (varasem soovitus oli neutraalne).

 

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785