Autor: Romet Kreek • 8. mai 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Merko tulemuste ootel: oodata võib kõike

Täna avaldab I kvartali tulemused Merko Ehitus. Ootused tulemustele on seinast seina.

Ettevõtte puhaskasumiks ootab SEB 0,85 mln eurot, Swedbank 0,2 mln eurot ja LHV pank 0,1 mln eurost puhaskahjumit.

LHV pank ootab 16,5% käibelangust 39,9 mln eurole, SEB 1,9% kasvu 48,7 mln eurole, Swedbank 48,9 mln eurost käivet.

„Eelmisest aastast külmem ja pikem talv ning madalam tellimusteportfell on meie hinnangul peamised käibe languse tegurid,“ ütles LHV panga analüütik Joonas Joost. „Lisaks oli Merko eelmise aasta esimese kvartali käive väga tugev. Eeldatavasti näeme mõningast brutokasumlikkuse paranemist ning arvestades ehitusturu hetke kesiseid väljavaateid mitte väga olulist üldkulude kasvu.“

Tema Merko Ehituse õiglase hinna vahemik on 7,25-7,85 eurot.

SEB panga analüütik Tadas Peciukevicius suhtub aktsiasse positiivelt.

Swedbanki Balti aktsiaanalüüsi juht on andnud aktsiale hoia-soovituse 7,20 eurose hinnasihiga.

Merko Ehituse aktsia on täna tõusnud 1,8%, 7,38 eurole.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785