7. mai 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Norra naftatööstus kasvatab investeeringuid kinnisvarasse

Norra naftafondist on viimasel ajal saanud maailma suurimaid kinnivarasse investeerijaid, kirjutab Financial Times.

Maailma üks suurimaid fonde on tõstnud kinnisvarainvesteeringuid mahus 4,9 miljardit eurot. Peamiselt on panustatud Euroopa tööstusparkidesse ja toomishoonetesse. Ühendriikides on investeeringute põhiobjektideks büroohooned.

Norra naftafondi tegevjuhi Yngve Slyngstadi sõnul on lähiaastate eesmärk suurendada kinnisvarafondi vara kuni viis protsenti. See on täiesti ootuspärane, kuna Norra naftakaubanduse teenitud tulu kasvab kiirenevas tempos.

Esimeses kvartalis kasvas naftatööstuse välisinvesteeringute ja muude investeeringute tulude maht 48 miljardi euroni.

Enamik fondi varast investeeritakse aga aktsiatesse ja võlakirjadesse.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785