6. mai 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinna kalleim maja aprillis: 850 000 eurot

Tallinnas tehti aprillis kinnisvaraga palju suuri tehinguid – kalleim maja maksis 850 000, korter 400 000 ja krunt 150 000 eurot, analüüsib 1Partner Maa-ameti tehingu- ja hinnaülevaadet.

Kokku tehti Tallinnas aprillis 1034 kinnisvara ostu-müügitehingut, mis on 22,4 protsenti rohkem kui märtsis. Aprillis kasvas enim korteritehingute arv, mis oli eelmise kuuga võrreldes pea 30 protsenti kõrgem.

1Partner Kinnisvara tegevdirektori Martin Vahteri sõnul liigub raha kinnisvarasse tänu ülimadalatele deposiithoiuse intressidele, mille osas pole isegi lähiaastatel paranemist oodata. “Aprilli korterimüügi sedavõrd kiire tõus on aga pigem anomaalia ja mitte uue laenuralli algus, sest pangad jälgivad siiski rangelt klientide laenukõlblikkust,” lisas Vahter.

Tallinna korteri keskmine ruutmeeter maksis aprillis 1205 eurot, mis on pool protsenti vähem kui märtsis. Võrreldes 2012. aasta aprilliga maksis keskmine korteri ruutmeeter tänavu 10,3 protsenti enam. Kalleim korter müüdi aprillis 400 000 ja odavaim 2225 euroga.

Hoonestatud elamumaa kinnistuid müüdi aprillis Tallinnas 32, mis on kahe võrra enam kui eelmisel kuul. Kalleim eluhoonega hoonestatud kinnistu võõrandati 850 000 ja odavaim 7200 euro eest.

Aprillis müüdi Tallinnas üheksa hoonestamata elamumaa kinnistut, mis on kolme võrra vähem kui märtsis. Kalleim krunt võõrandati 150 000 ja odavaim 13 000 euro eest.

1Partner Kinnisvara põhiteenused on kinnisvara vahendus, -hindamine, ehitamine ning investeeringute juhtimine.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785